15. sep
 
GPS-jammer og noen små fakta

0
Publisert: 09.apr.2015 04:00
Oppdatert: 09.apr.2015 07:16

Jeg har gleden av å arbeide hjemmefra. Arbeidsgiver har sponset meg med en god stol og et 3G/4G-modem. Det siste et bevis på at Netcom ikke har alle sine ord i behold i sine reklamesnutter eller dekningskart. Dog har jeg en forbindelse med det store og fabelaktige internett nettverket som er tålelig raskt og stabilt.

Det vil si, det er tålelig raskt og stabilt mellom hver gang en eller annen yrkessjåfør, sannsynligvis med lass til Moelven Løten (sagbruket), finner det for godt å demonstrere sin eminente gps-blokkers rekkevidde. Og la meg med en gang få bekrefte at den virker dessverre bare så alt for godt. Mitt oppringte nettverk mister alle signaler og dør på flekken. Det tar gjerne tre fire sekunder før nettverket kommer tilbake til normalen igjen.

Ikke den helt store grunnen til å hisse seg opp mener du? Nei tro det om du vil. Men signalene kutter ut også om jeg sitter i en videokonferanse med kolleger eller kunder uten vurdering av hvilke konsekvenser det kan medføre. Og det er svært lite festlig å sitte med en kunde fra Oslo i videosamtale, fortelle om egen og bedriftens fortreffelighet når den kaute yrkessjåfør kommer dundrende som om vegen var enveiskjørt og med gps blokkeren på full fart. Da skal jeg love deg at det tar mer enn fire sekunder å koble videokonferansen opp igjen.

La meg bare får redegjøre for noen små fakta:

1. GPS-blokkere er forbudt å bruke i henhold til lov om å sende radiosignaler.

2. Bedriften har flåtestyring av en grunn. Det er bare utro tjenere som gjør slikt mot arbeidsgiveren sin.

3. GPS blokkere for å hindre signaler til digital ferdsskriver er brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

Og viktigst av alt: 4. Gitt anledningen er det et brudd på kjevebenet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke