15. sep
 
GPS som trygghet

Publisert: 04.sep.2019 16:07
Oppdatert: 04.sep.2019 16:13

Pensjonistpartiet ønsker trygghet for demensrammede ved at alle får tilbud om GPS. Vi har tidligere fremmet interpellasjon om dette i Hamar kommunestyre, og har også hatt innlegg om saken i media. I skrivende stund kom et brev fra Nasjonalforeningen For Folkehelsen til alle folkevalgte i Hedmark og Oppland, som understreker hvor viktig denne tryggheten er.

Jeg har innhentet tillatelse fra NFF til å sitere fra brevet: «Velferdsteknologi som GPS skal ikke erstatte pleie- og omsorgstjenester, men kan komme i tillegg for de som ønsker det. Vi er positive til bruken av GPS som lokaliseringsverktøy for personer med demens. Vi ønsker i den forbindelse at GPS tilknyttet en alarmsentral kan bli tilgjengelig for alle personer med demens, som en trygghet for pasienten selv og for deres pårørende. Vi ønsker GPS inn i de kommunale hjelpemiddelsentralene, slik at helsepersonell og kommunen kan ha ansvar for forankring, tilgjengelighet og kvalitet.»

Det er godt å ha et forbund som Nasjonalforeningen For Folkehelsen å støtte seg til når PP ønsker at GPS som trygghet skal bli tilgjengelig for alle demensrammede i Hamar kommune, både hjemmeboende og institusjonsbeboere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke