hacklink
buy instagram followers
19. sep
Arbeid: Det er behov for mye arbeidskraft i Hedmark.
 
Graset skal være grønt for æille i Hedmark
Arbeid: Det skal satses enda sterkere de neste årene for å skaffe enda flere arbeid.

I de siste årene har vi sett at kommunene i Hedmark melder om framgang og pågangsmot. Vi kan nesten daglig lese i avisene om bedriftssuksesser og prosjekter som bringer oss fram i lyset. Vi har en gang for alle lage «oljeskyggen» bak oss.

Vi ser av arbeidsmarkedstallene at ledigheten er lav, antall sysselsatte blir stadig høyere. Stadig flere ungdommer fullfører videregående opplæring, og høyskolene melder om stor interesse og rekordmange studenter. Dette er med på å løfte oss som region. Lavere kronekurs gir fastlandsindustrien nye muligheter. Samtidig har stadig flere fått øynene opp for de kvaliteter Innlandet har.

NAV i Hedmark har gjennom flere år hatt en overordnet strategi for vårt arbeid. Den er utviklet i samarbeid med Fylkesmannen og KS i Hedmark. Den er politisk behandlet i alle kommuner i fylket, og vi mener å se at dette har hatt god effekt. Ett eksempel er kommunene i Nord-Østerdal, som gjennom mange år har hatt et felles sommerjobbprosjekt for ungdom under 18 år. Til nå har om lag 500 ungdommer hatt sommerjobber gjennom ordningen. Dette er et prosjekt initiert av NAV – men som kommunene har gjennomført med stor suksess. Men selv om det har vært en positiv utvikling i Hedmark de siste årene, er det fortsatt en utfordring at mange ikke deltar i arbeidslivet.

I disse dager legger Fylkesmannen, KS og NAV i Hedmark siste hånd på verket for en strategi for årene fram mot 2020. Kommunene er involvert, og vi håper den politiske behandlingen også denne gangen vil bidra til at vi lykkes i samarbeidet.

Med formuleringen «et arbeidsliv med plass til alle», favner vi denne gangen alle grupper som har utfordringer med å skaffe seg jobb. Vi vil rette spesiell innsats mot dem som står utenfor arbeidslivet, og vil jobbe for at de skal ha muligheter til deltakelse, uavhengig av forutsetninger. Arbeidskraften er uten sammenligning den største formuen Norge har. Den bærer vår velferd på ryggen.

Dette er et ambisiøst mål. Men vi har valgt et sitat fra Alf Prøysens vise Jørgen Hattemaker: «…,men graset er grønt for æille» - som tittel på strategien. For vel er det slik at det er forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, men forskjellen skal ikke være av den art at den setter grenser for å delta aktivt i samfunns- og arbeidsliv.

Ungdom er fortsatt en viktig målgruppe i NAV, og alle må samarbeide om å legge forholdene best mulig til rette for at de skal få utdanning og jobb. Vi ser også at prosjekter som retter seg mot ulike innvandrergrupper har mulighet til å lykkes bedre når flere aktører samarbeider for å legge forholdene til rette for integrering. Strategien har som ambisjon at vi skal få til gode brukermøter, som får fram den enkeltes muligheter og ressurser.

I Hedmark har vi behov for mye arbeidskraft. Hvert år viser undersøkelser både NHO og NAV gjennomfører, at bedrifter ikke i tilstrekkelig grad får tak i arbeidskraften de har behov for. Med gode grep og god samhandling, vil vi nå legge forholdene til rette for at folk blir inkludert i arbeidslivet. Vi har ambisjon om at strategien skal bidra til å skape holdninger og kultur for at arbeidsdeltakelse skal være førstevalget, både i befolkningen og i næringslivet.

Sammen skal vi arbeide for at graset skal være grønt – for æille.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke