17. sep
 
«Gretne gubber er Hamars problem»

0
Publisert: 17.mar.2015 04:00
Oppdatert: 17.mar.2015 07:23

«Gretne gubber er Hamars problem», sier Knut Faldbakken i en helsides artikkel i HA. Uten å nevne kommunens milliardgjeld etter tre perioder med BBL-styring. «Der byen skiller seg negativt ut er ikke på området investeringer-», skriver han. Som om investeringer er «gratis»? Politiske avgjørelser i BBL-tiden må ikke kritiseres, synes det som.

Han skriver dette som svar på Finn-Åge Løvliens artikkel i HA nylig, om situasjonen i Hamar kommune. I en saklig, nøktern og riktig oppsummering. Slik folk i sin alminnelighet sikkert oppfatter den. En artikkel uten spor av grettenhet.

At Hamar kommune driver dyrt «skyldes ikke kulturhus og opprustning av bysentrum», skriver Faldbakken. Hvem er det som betaler renter og avdrag av vel to milliarder, - og hvem betaler de nye driftsutgiftene? Visste politikerne om konsekvensene av investeringer i to-milliardklassen, - hvordan økonomien ville se ut i fortsettelsen?

Så avslutter Faldbakken: «Tiden er ute for gretne gubber -», skriver han. Ja, nå som han tar over. Han boltrer seg i grettenhet, i sin artikkel. Overgår de andre gretne gubbene. Føler seg kanskje berettiget til å delta. Siden hans yrkesgruppe – forfatterne - mener seg å stå i spissen hva utøvelse av samfunnskritikk angår.

Ordførerkandidat Einar Busterud har bedt HAs redaktør om ikke å ta inn artikler fra «gjengangerne» (les: de gretne gubbene). Og Faldbakken stiller seg bak ham. For 70 år siden hadde vi fem års pressesensur her i landet. Da var de ikke født enda, de to.

Men nå er de gamle nok. Også til å tenke seg om. Men er så gretne, begge. Når de møter motbør.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke