15. sep
 
Gretne gubber og høyvisjonære

0
Publisert: 07.apr.2015 04:00
Oppdatert: 07.apr.2015 06:58

Jeg ser det raser en debatt i HA mellom de sure og gretne på den ene siden, og de høyvisjonære og drømmende på den andre. Felles for sidene er at de består av gamle gubber, som har «gått ut av skolen for flere tiår siden».

De diskuterer visst om det er idretten eller kulturen, om det er regimene til Morten Aspeli eller Einar Busterud, som har ansvaret for de økonomiske vanskelighetene Hamar kommune har kommet opp i.

Uten å ta parti for noen, kan vi definitivt være enige om at unger i barnehager og på skoler ikke er årsaken. Ei heller SFO, da driften allerede er fullfinansiert av foreldrene. Det kan således for noen av oss synes urettferdig at det nettopp er disse som igjen kan bli målskiva for innsparinger. Det er typisk at forslag om dugnad og gratisinnsats også er rettet inn mot aktiviteter til de minste. Det er nesten som en rød tråd at det er barn og unge det først skal spares penger på.

EU- og andre regler hindrer foreldre i å sette opp lekestativ på dugnad. Men jeg har sjekket diverse EU-direktiv, og har så langt ikke funnet et eneste ett som hindrer noen å bygge og drifte et Rolf Jacobsen senter på dugnad. Det er ikke reglene som hindrer disse, det er vel mer viljen. For med stadig krav om nye kulturbygg, og stadige avsløringer om ubetalte husleier i idretten, er vel den dum som ikke skjønner at både idretten og kulturen må ta sin del av ansvaret for kommunens økonomiske situasjon.

Som et konkret tiltak foreslår jeg at formannskapet gir rådmannen fullmakt til å framforhandle en avtale med stiftelsen «Rolf Jacobsens Venner», om at denne stiftelsen overtar Skappels gate 2 for en symbolsk sum, mot at stiftelsen gjennom egeninnsats og sponsorstøtte bygger og drifter et Rolf Jacobsen Senter. Finnes en Arthur Buchart også i Hamar, er han eller hun selvsagt velkommen til å bidra med penger og muskelkraft. Og er det en bokhandel eller et forlag som ser en gevinst av et slikt senter in spe, bør også disse være velkomne til å bidra.

5. kandidat Hamar SV

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke