Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Til salgs: Ankerskogen videregående skole.FOTO: TROND LILLEBO
 
Grip sjansen, kjøp Ankerskogen videregående!
Fylkestinget ønsker å selge Ankerskogen Videregående skole og Hamar kommunestyre skal denne uken avgjøre om de vil at kommunen skal kjøpe eiendommen.

Publisert: 13.mai.2015 04:00
Oppdatert: 13.mai.2015 07:24

Miljøpartiet De Grønne (MDG) anbefaler kommunestyret å gripe sjansen. Fylkestinget vedtok 3. mars å godkjenne salget til kommunen, med en fremforhandlet pris på 27.2 millioner kroner fra 2013. Høyre hadde foreslått å selge eiendommen på det åpne markedet, men forslaget ble nedstemt. Saken gikk så videre til behandling av formannskapet 22. april, som vedtok å anbefale kommunestyret ikke å inngå kjøpsavtalen.

I sakspapirene står det imidlertid at kommunen bør anskaffe eiendommen «med intensjon om å rive bygningsmassen snarest mulig, og klargjøre tomta til bygging». Rivningskostnaden er anslått til 8,6 millioner kr. Tomten måler 20 326m², noe som ved riving av byggene tilsier en kostnad på i underkant av 1.800 kroner per m². Eneboligtomter i nærheten går for oppunder 2.000 kroner. Men hvorfor regulere til eneboligtomter?

Miljøpartiet De Grønne mener kommunen bør omregulere eiendommen, og gjennom en ryddig prosess med tydelig avklart ansvars- og rollefordeling, finne ut hvordan vi best kan utvikle eiendommen. Det skal ikke være noen forskjellsbehandling her. Med et kommunalt eiendomsselskap, kunne en slik rollefordeling blitt tydeligere.

Den store, sentrumsnære eiendommen ligger midt mellom Ankerskogen svømmehall, turområdet Klukhagan, Rollsløkka barneskole, Børstad ungdomsskole, flere barnehager og mye mer. For å komme seg fra eiendommen til det flotte og innholdsrike park- og aktivitetsområdet Ankerskogen, trenger man bare krysse Ringgata. Det er kort vei til alt, noe som tilsier at eiendommen gjerne kan få høy utnyttelsesgrad ved en eventuell regulering til boligformål.

Ved omregulering kunne mange mennesker fått seg bolig i et attraktivt område, med gode solforhold, gangavstand til turområder, butikker og svømmehall, sykkelavstand til sentrum og god kollektivdekning. En slik eiendomsutvikling ville være i tråd med lokale, regionale og rikspolitiske ambisjoner og målsettinger. En slik eiendomsutvikling er framtidsrettet byutvikling, fortetting med kvalitet på allerede bebygd areal, noe som også sparer matjorda. Kanskje man også finner plass til en lekeplass og et hobbyverksted, hvor hamarsinger kan møtes for å drive på med trivelige aktiviteter i lag? Vi snakker bærekraftig utvikling, som kommunen attpåtil ville kunne tjene noen titall millioner på.

Vi ble ganske forundret over vedtaket til formannskapet og vet vi ikke var alene om å riste på hodet. MDG følger som kjent med fra sidelinja, siden vi enn så lenge verken er representert på fylkestinget eller i kommunestyret. Det satser vi på at endrer seg etter høstens valg. MDG anbefaler kommunestyret å godkjenne kjøpskontrakten, slik at fellesskapets interesser blir ivaretatt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke