16. sep
 
Gro oppfordret ikke til angiveri

Publisert: 20.aug.2017 17:41
Oppdatert: 20.aug.2017 17:41

Integreringsminister Sylvi Listhaug skapte overskrifter da hun oppfordret folk flest til å bedrive angivere overfor en gruppe innvandrere.

I ettertid og som forsvar av Listhaug har «vennekretsen» fått det for seg at tidligere statsminister, Gro Harlem Brundtland, gjorde det samme i nyttårstalen i 1996. I talen etterlyste hun engasjementet hos den enkelte og at vi kunne stå fram som den gode gamle «nabokjerringa», de som bryr seg om og med andre.

Nå påstås det at hun oppfordret folk til å melde fra. Det gjorde hun ikke. Hun ba oss om å bry oss og tørre å si ifra til dem det gjelder.

For meg er det en meningsløs tanke at en politiker av Gro Harlem Brundtlands format, skulle som statsminister, bruke nyttårstalen til å oppfordre til angiveri. Absurd.

Derfor valgte jeg å høre talen om igjen her: https://tv.nrk.no/serie/statsministerens-nyttaarstale/fakp70002295/01-01-1996

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke