Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
#Metoo. Foto: Fredrik Sandberg, NTB scanpix
 
Grotesk gatejustis

Publisert: 24.jan.2018 15:00
Oppdatert: 24.jan.2018 15:08

Jeg blir sjokkert, etter de siste «avsløringer» ser vi groteske eksempler på gatejustis. Her blir mennesker hengt ut i media på grunn av «ting som skulle ha skjedd i fylla». I Norge har vi et rettsprinsipp som sier at ingen er skyldige før det foreligger en dom.

Dette ser ikke ut til å gjelde i disse såkalte varslersakene. Her kan hvem som helst kaste fram påstander som kan påføre mennesker store psykiske problemer, på grunn av noe som kan ha funnet sted under påvirkning av alkohol. Den «skyldige» får ikke vite hvilken konkret sak det dreier seg om. Anklageren kan gjemme seg bak anonymiteten.

I Norge har vi et velfungerende rettsapparat som skal ta hånd om kriminelle saker. Den som har blitt forulempet må finne seg i å stå frem for politiets jurister og forklage seg. Dette handler om rettssikkerhet for begge parter. Jeg er spesielt bekymret når det er ledende politikere som får denne typen beskyldninger kastet i fjeset uten å kunne forsvare seg. Hvis den som er forulempet ikke tør å stå frem på grunn av konsekvensene, hva med den som anklages. Han/hun får ikke vite hva det dreier seg om selv om det kan ødelegge en politisk karriere, en familie eller simpelthen jobben og levebrødet, bare fordi den «forulempede» synes det er ubehagelig å stå fram.

Vi kan ikke ha et annenklasses rettsapparat som skal dømme mennesker på grunn av rykter. Har det foregått handlinger som anses som kriminelle så er det rettsapparatet som skal etterforske disse. Det er ikke gitt noen politiker å heve seg over det norske rettsvesen. Det er ikke følelser som skal styre disse sakene, men jussen. Ikke engang mordere blir hengt ut i pressen med bilde før de blir dømt, men det går tydeligvis med politikere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke