hacklink
18. sep
 
Grunn til å undre seg

Publisert: 04.jun.2018 07:45
Oppdatert: 04.jun.2018 08:24

Kirsti Hougen skriver i HA 1. juni at Palestinakomiteen støtter palestinernes kamp mot en folkerettsstridig og dehumaniserende okkupasjon, og deres legitime krav om et liv i frihet. Og de fordømmer Israels politikk overfor palestinerne og arbeider for boikott av israelske varer. Og da er det grunn til å undre seg over en del ting.

Er dette mennesker som ikke har peiling på hva som skjer i denne striden? Forstår de ikke årsaken til hvorfor ting skjer som de gjør? Stoler de blindt på opplysninger de tydeligvis får fra Hamas, og støtter disse som terroriserer sitt eget folk, i tillegg til at de terroriserer israelere og dreper disse ved enhver anledning?

Forstår de ikke at det er Hamas som sørger for at befolkningen på Gaza ikke lever i frihet? Og så nevnes Folkeretten igjen, men ingen Hamas-venner vet hva som står i denne. Det blir mer og mer latterlig. Hvis denne Palestinakomiteen hadde hatt ærlige hensikter, hadde se støttet opp om Israel, som er det eneste landet i verden som virkelig kan og vil hjelpe folket på Gaza.

Da Israel kom til grensen med billass med medisiner og hjelpemidler til sårede og syke, etter deres angrepsbølger mot grensen, ble de avvist av Hamas, som vil vise Palestinakomiteer og andre i vesten hvor fæle Israel er. Derfor beordrer de også kvinner og barn til fronten for enten å bli skadet eller drept. Lykke til med deres boikott, både Palestinakomite og LO, så deres påståtte venner mister både jobb og levebrød, og håpet er at dere ikke boikotter bare det dere ikke har bruk for.

Så gjenstår å se innlegg om det som Kirsti Houge kaller deres internasjonale solidaritet mot undertrykkelse i ALLE land. Når får vi se det?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke