Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Monument: Skulpturenet til minne om motstandsgruppa Osvald ble avduket foran Oslo S 1. mai.
 
Gulagskjending i Oslo
Ringer det noen bjeller ved et komitenavn som dette: «Komiteen for det antifascistiske monument for Osvald-sabotørene og de falne ved NSB»?

0
Publisert: 07.mai.2015 15:28
Oppdatert: 07.mai.2015 15:29

MENINGER

Neppe, du har gått i den norske skolen, du har lest lærebøker, flere skrevet av historikere fra (ytre) venstre, som eksempelvis SF-er og SV-er Aksel Stang, mannen som fikk oppkalt gate etter seg i DDR. Han er ikke ensom. Så også derfor vet du ikke at navnet på komiteen er som snytt ut av nesen på kommunistdiktaturer i det gamle Øst-Europa. Men noen vet, vi er knapt overrasket over at den gamle venstreekstremist og historiker Lars Borgersrud er medlem i en slik komite, komiteens akademiske alibi.

Hva har komiteen gjort? Den har fått oppført et monument over falne i kampen mot ondskap satt i system, nazismen. Forbilledlig. Hvem hedres og hvordan hedres de? Medlemmer av Osvald-gruppen, ledet av kommunisten Asbjørn Sunde. Norske kommunister som lojalt satt ganske stille i båten så lenge deres store sol, kommunistdiktator Stalin, var alliert med nazistdiktator Hitler i felles voldtekt av Øst-Europa. Men som etter Hitlers angrep gikk inn i motstandskampen.

Kommunistene var etter 22. juni 1941 aktivister. De gjennomførte flere aksjoner, vektla tyske represalier lavere enn hjemmefronten, viste handling. Kommunistene hadde ikke sitt hjerte og lojalitet knyttet til vår grunnlov, vårt Storting, vår rettsstat, vårt kongehus, de var før krigen en liten politisk sekt, mindre enn selv sekten Nasjonal Samling.

De hadde sin lojalitet i Moskva, i Komintern, i det kommunistiske diktatur, Lenin og Stalins totalitære morderiske stat til randen fylt av konsentrasjonsleirer i det som er kjent – men bevisst underkommunisert i Norge - Gulaget. De tro kommunistene kjempet for et kommunistisk Norge, det er ikke et demokratisk og fritt Norge, det er det motsatte.

Den kommunistisk ledede Osvaldgruppen, ikke alle medlemmene var kommunister, har fått et monument, et monument som symboliserer brutaliteten som var nødvendig for å bekjempe nazismen. Veldig bra. Brutalitet var nødvendig. Krigen var nødvendig. Men monumentet symboliserer noe mer, har en bevisst skjendende sidehistorie.

Monumentets form hyller nazismens totalitære åndelige, onde tvilling, kommunismen. Det tråkker på ofrene fra Vorkuta, Katyn, Kolyma. Listen går mot uendelig. Komiteen bør få et tilleggsnavn: Komiteen til hån av Gulagets ofre. Det ble avduket som ledd i LOs 1. mai feiring. Ved arrangements start og slutt ble det oppfordret til å legge ruten videre til Jernbanetorget hvor monumentet skulle avdukes. Deltagere som ville, kunne ha forlatt toget der og da. De fleste gikk med barn og det hele. De legitimerte.

Tenk deg et arrangement hvor avdukingsmonumentet de facto var en hyllest til et fascistisk diktatur. Hva ville disse menneskene gjort? Hva ville LO og Raymond Johansen, som holdt en god tale, gjort? De ville, med absolutt rette, hylt opp og sagt at dette legitimerer støtte til fascismen. Men den samme moral gjelder ikke dem selv, de påstått særlig solidariske blant oss. De som hevder å ville lære sine etterkommere om meningsmangfold i et arrangement hvor avsluttende del også håner Gulagets ofre. Meningsmangfold! Hører du dette fra din grav, George Orwell? Slik måtte det gå. Men du som er konsekvent antitotalitær, både antinazist og antikommunist, minnes det når du går forbi. Og kvalmes over hykleriet ledet av Hans Felix og Lars Borgersrud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke