Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Gutta trenger noen de kan snakke med

Publisert: 12.mar.2019 13:48
Oppdatert: 12.mar.2019 14:16

Gutter i Norge topper omtrent alle drittstatistikker som finnes. Det er gutta som faller fra i skolen, som havner i NAV-kø i stedet for i arbeid, som er sterkt overrepresentert i fengsel, og ikke minst er det gutta som topper selvmordsstatistikken. Det bør gjøre oss sinte. Nå som det akkurat har vært 8. mars er det viktig å huske på at det er like mye en likestillingskamp å kjempe for at gutter får en mer tilpasset skole som å kjempe for at flere jenter kan bli ingeniører eller snekkere.

Flere av disse tingene henger sammen. Dropper man for eksempel ut av skolen er det også større sjanse sannsynlighet for å havne i NAV-kø. Mens gutter i økende grad har psykiske problemer, har de i motsetning til jentene ingen å snakke om det med. Sånn kan vi ikke ha det.

Det er bra at de aller fleste steder har en helsestasjon for ungdom. Samtidig er det et problem at 85 prosent av helsepersonell er kvinner. Det er selvsagt ikke sånn at bare kvinner forstår andre kvinner eller at du må være mann for å kunne snakke om vanskelige ting med andre menn. Men i noen situasjoner er det greit å kunne snakke med noen av samme kjønn. Spesielt gjelder dette i ungdomstiden der man er usikker på alt fra hvordan egen kropp forandrer seg til psykisk helse til hvordan man skal forholde seg til personen man er forelsket i. Når guttene selv sier at de ikke oppsøker hjelpen som finnes nå, mener jeg det viktigste er at vi prøver å lage tilbud de har lyst til å oppsøke. Et sånt tilbud er helsestasjon for gutter.

Unge Høyre har vedtatt at vi vil ha helsestasjon for gutter i alle de største byene. Det kan for eksempel bety at den vanlige helsestasjonen en dag i uken er forbeholdt gutter. Og det betyr at vi vil satse på å få flere menn inn i helsesektoren som blant annet helsebrødre. Gutta trenger noen de kan snakke med, og såpass bør vi kunne gi dem.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke