hacklink
18. sep
INGEN SKOLE: Syria er ett av landene som skal få penger fra årets tv-aksjon i Norge. Det er UNICEF som er mottaker når bøssebærerne kommer til deg søndag ettermiddag. FOTO: AP Photo/Hussein Malla, File
 
Ha kontanter klare på søndag
Barn og unge rammes usedvanlig hardt av krig og konflikt.

Publisert: 20.okt.2017 14:20
Oppdatert: 20.okt.2017 14:26

Det er mer enn ille nok at den som blir rammet ikke får utdanning, men det blir ikke noe bedre av at et helt lands framtid står på spill.

I eksempelvis Syria er vi i ferd med å få en hel generasjon, som skal ta over og styre landet, uten noen utdanning i det hele tatt. Med det bakteppet har en hel verden en stor utfordring.

I Syria er det 7000 skoler som er ødelagt, skadet eller blir brukt som tilfluktssted som følge av krig.

I Sør-Sudan er det bare 27 prosent av befolkningen over 15 år som kan å lese, som følge av krig.

I Pakistan står 60 prosent av jentene i skolealder uten skolegang som følge av krig.

I Mali har 600 lærere regelrett flyktet fra områder som følge av krig og konflikt.

I Colombia har en av fem ungdommer verken jobb eller skole å gå til som følge av krig.

Med det er også landene som skal tilgodeses med midler fra årets TV-aksjon nevnt.

I hele verden er det 24 millioner barn som ikke får skolegang på grunn av krig og konflkt. 24.000.000 mennesker ...

Statistikken viser at utdanning i krig og konflikt forsiktig sagt er underfinansiert. Det er mindre enn to prosent av de humanitære budsjettene som går til utdanning.

I Hamar kommune er det all hovedsak bøssebærere fra skolene som går sin meningsfulle tur ut til deg søndag ettermiddag. På grunn av store avstander, starter Ingeberg og Lunden skolekrets, to timer tidligere enn de andre.

Vi oppfordrer deg på det sterkeste om å være hjemme, ha kontanter klare og ta godt i mot bøssebæreren! Det er fremdeles kontanter som gjelder og det eneste som kan puttes på bøssene.

Med midlene fra årets tv-aksjon foreligger det helt konkrete planer som skal gi skolegang til barn i Syria, Sør-Sudan, Pakistan, Mali og Colombia.

Konkrete planer som vil bli fulgt opp i forhold til søknaden fra UNICEF til NRK som er grunnlaget for årets tv-aksjon. Det gir sikkerhet for at pengene går dit de skal!

Skolegang gir håp. Håp for hvert enkelt barn. Håp for de landene som barna skal vokse opp i. Håp for en hel verden som ikke har råd til at mange land etter hvert tas over og styres av mennesker som ikke har noen som helst form for utdanning.

Vi har både håp og tro på at Hamar kommunes befolkning støtter opp om søndagens tv-aksjon, slik vi har gjort i alle årene tidligere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke