Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
HA mener: Sykehusdebatt i lukket møte
Det var et fornuftig kompromiss som ble vedtatt i Hamar kommunestyre om framtidas hovedsykehus i Innlandet.

Publisert: 29.apr.2017 08:30
Oppdatert: 29.apr.2017 08:32

For det første opprettholdes ønsket om ett sykehus for hele Innlandet. For det andre melder Hamar seg på i kampen om å få sykehuset. Når Lillehammer sier nei til sykehus ved mjøsbrua og Elverum forsøker å bli «helsebyen», er det ingen grunn til at Hamar skal sitte stille. Så får vi leve med at politikerne ikke helt klarte å bestemme seg for hva som er «i nærheten av Hamar».

Opptakten til vedtaket er mer problematisk. Som lyn fra klar himmel slipper rådmann Bjørn Gudbjørgsrud et forslag om at Hamar skal posisjonere seg som vertskommune for et nytt fylkessykehus. Det avholdes lukket gruppeledermøte med rådmannen til stede. Det er regelstridig hvis det drives saksbehandling med politikerne bak lukkede dører. 

Og hvilken informasjon sitter rådmannen på, som fikk ham til å be Hamar-politikerne om å slåss for et fylkessykehus? Han skal ha fått innspill fra Helse sørøst om at sykehus ved Mjøsbrua vil bli vraket, men er ikke villig til å bekrefte hvor informasjonen kommer fra. Dette er urent trav fra både rådmannen og Helse sørøst. 

Hvis helsemyndighetene ikke vil ha hovedsykehus ved Mjøsbrua bør det komme på bordet raskt. Da holdes hele regionen for narr. Hvis rådmannen sitter på slik informasjon bør den bli tilgjengelig for offentligheten. Særlig er det viktig når den legges til grunn for et politisk vedtak. 

Det er det motsatte som skjer når slikt blir drøftet bak lukkede dører. Det er ikke i tråd med kommunens mål om å praktisere åpenhet, en målsetting som også er tydelig uttrykt av det politiske flertallet. Åpenhet og ryddighet er kravet fra Arbeiderpartiets gruppeleder Grete Solli. Det er det ikke vanskelig å slutte seg til. En så viktig sak som dette har ingen ting å gjøre i de lukkede rom. Vi imøteser en redegjørelse fra rådmann og ordfører om hvilken informasjon som førte til snuoperasjonen i sykehussaken.  

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke