Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
MDG: Miljøpartiet De Grønne hadde landsmøte på Lillehammer sist helg. Une Aina Bastholm og Rasmus Hansson ble gjenvalgt som talspersoner. Foto: Geir Olsen, NTB scanpix
 
HA om De Grønne
HA serverer feil på feil i lørdagens leder. De innleder med å påstå at miljøpartiet er i sterk motvind sammenlignet med under kommunevalget i 2015, men bør heller sammenligne med stortingsvalget i 2013.

I følge polls of polls hadde De Grønne på samme tid før stortingsvalget en oppslutning på 1,4 prosent, mens valgresultatet landet på 2,8 prosent, noe som fikk Rasmus Hansson inn på tinget. I mai i år har De Grønne allerede 2,8 prosent, et dobbelt så godt utgangspunkt som sist for å havne over den viktige sperregrensen. Vi har aldri hatt et bedre utgangspunkt før et stortingsvalg enn akkurat nå, og vi er klar for valgkamp.

HER kan du lese lederen.

MDG gjorde et brakvalg høsten for to år siden. Sterk vekst medfører utfordringer, noe som er velkjent innen politikk så vel som i næringslivet. Når så mange av våre tillitsvalgte har fått tunge politiske verv i kommune- og fylkestyrer, har det vært et stort behov for å bygge organisasjonen videre. Det gjelder også her i Hedmark hvor vi fikk inn ni kommunestyrerepresentanter og én i fylkestinget. Vi hadde ingen fra før.

Det har vært en bratt læringskurve for oss, med avklaringer og læringsprosesser vi har kommet styrket ut av. Det var ikke fylkesstyret som trakk seg i vinter, slik HA skriver, men lokallagsstyret i Hamar. Det er altså ikke et fylkesparti med brukket rygg som går inn i valgkamp, selv om lokallaget i Hamar har fått nytt styre men noe redusert kapasitet.

HA tar også feil når de nevner Oslo MDGs nederlag i saken om E18. MDG lovet å felle ethvert byråd som ville gå inn for kapasitetsøkende E18-utbygging. Men Oslopakke 3 er en forhandling med Høyre-styrte Akershus, og utbyggingen ble etter tøffe forhandinger betraktelig nedskalert. Det er verken et nederlag eller et løftebrudd, men en delseier.

Vi leste likevel med glede at HA var positiv til å prøve ut bilfri Strandgate: «Man skaper levende sentrum ved å stenge biltrafikken ute, og henvise bilene til parkeringshus rundt byen. Miljøhensyn bør definitivt veie tyngre enn behovet for å kjøre bil gjennom Strandgata».

Dette er gode toner fra HA. Det er jo nettopp denne tenkningen som ligger til grunn for MDGs politikk i bystrøk. Vår politikk for grisgrendte strøk er derimot en annen, der framkommelighet med bil er viktigere for livskvaliteten. Alle må innse at folk flest faktisk trenger bil i bygdene. Å ha forskjellig politikk for by og bygd er ikke uvanlig. Også folk på bygdene ønsker en moderat mengde rovdyr med en fornuftig forvaltning og uttak av skadedyr - ikke utryddelse som Senterpartiet går inn for.

De Grønne er et parti for by og bygd som forsøker å kommunisere til velgerne at vi trenger en desentralisert distriktspolitikk som også tar klimaansvar, og en offensiv landbrukspolitikk som også innebærer bestander av store rovdyr og vern av sårbare naturområder. Det trengs tid til å formidle budskap som er mer kompliserte enn «skyt ulven» eller anklager som «De Grønne vil verne all skogen». Det er dette som er hovedårsaken til at De Grønne ikke enda har større oppslutning på bygdene. Den jobben blir ikke lettere dersom mediene fortsetter ukritisk å publisere falske nyheter og halvsannheter om De Grønnes politikk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke