Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
HA på et sidespor
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 17.feb.2016 04:00
Oppdatert: 17.feb.2016 10:45

Mange aktører både på nett og ellers presser på for å få utsatt avgjørelsen om trasé for dobbeltsporet i Hamar. De gjør det fordi de håper at løsningen da blir bedre.

Heldigvis ser det ut til at kommunestyret vil holde fristen om å behandle saken senest i desember.

Uansett er det minst like viktig hva kommunestyret i Hamar, Stange og Ringsaker vedtar om trasé. For å unngå at den nye banen utsettes, eller i verste fall aldri bygges hit, må lokalpolitikerne si seg enig i Jernbaneverkets forslag. Dette punktet er det klart mest spennende.

Det er det særlig fordi ordfører Einar Busterud (BBL) i valgkampen i fjor brøt sitt eget valgløfte om å la Jernbaneverket utrede saken før han tok standpunkt. Han vraket da alle vestlige alternativer til trasé. Da hadde Stig Vaagan og Venstre for lengst gått imot at vestre alternativer skulle utredes. Disse to politikerne er nå Hamars fremste i saken om ny jernbane, og de kan hindre at framdriften holdes.

Det forholdet skaper stor usikkerhet. Det prøvde jeg mandag å forklare HAs medarbeider. Oppslaget tirsdag viser at det var forgjeves. Nok en gang unnlot HA i denne saken å stille kritiske spørsmål til Busterud og Vaagan.

I stedet gjorde avisa et nummer av hva jeg som privatperson skrev på Facebook-sida mi. Der står det for øvrig ikke noe om at medlemmer i kommunestyret vil utsette vedtaket i saken. Ha en god dag og måtte dobbeltsporet nå Hamar i 2024 og Lillehammer i 2030!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke