16. sep
 
HA problematiserer sykehussaken - som alltid

Publisert: 23.mar.2017 22:29
Oppdatert: 23.mar.2017 23:35

HA gjør som de alltid har gjort: Problematiserer sykehussaken.

Nå hevder avisa at SI med styreleder Anne Enger i spissen gjør full retrett og ikke lenger vil ha et storsykehus. Jeg har aldri sett eller hørt at SI har brukt benevnelsen «storsykehus»; det er et negativt ladet ord som imidlertid HA liker å bruke. Anne Enger og SI-styret har hele tiden fremholdt nødvendigheten av å sentralisere det som må sentraliseres og å desentralisere det som kan desentraliseres. Og det er nettopp det SI nå konkretiserer. De vil samle det som må samles i et HOVEDSYKEHUS og desentralisere oppgaver som kan desentraliseres til LMS, sykehus med elektiv virksomhet eller lokalsykehus. Samhandlingsreformens intensjon er å tilby helsetjenester nærmest mulig der pasienten bor og etter mitt skjønn er det nettopp det SI nå gjør med sine planer og forslag. Men dette nekter HA å forstå og gjør det de aller helst vil, nemlig problematisere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke