Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Unødvendig HA-skremsel mot NOAH

Publisert: 10.jul.2019 13:38
Oppdatert: 10.jul.2019 13:42

HA-skremsel mot NOAH Hamar Arbeiderblads lederartikkel i dag, den 5. juli, «Grisens liv på norsk gårder», gjelder dyrevelferd generelt og dyrevelferd i svinenæringen spesielt. Veldig fint at avisa tar for seg dette. Halve artikkelen består imidlertid av advarsel mot NOAH’s politikk. Det er i seg selv skremmende at avisa advarer mot en demokratisk organisasjon som har 9.000 medlemmer, arbeider daglig for dyrenes rettigheter, og er offentlig høringsinstans i saker om dyrevelferd.

LES OGSÅ: Lederen i HA, Grisens liv på norske gårder

Fra NOAH’s hjemmesider: «NOAH er høringsinstans, og deltar i ulike offentlig oppnevnte referansegrupper og utvalg i forbindelse med dyrevern. NOAHs leder er dyrevernrepresentant i det offentlige Forsøksdyrutvalget, og NOAH er også representert med ett medlem i Rådet for Dyreetikk».

Avisartikkelen tjener til å skremme leserne, og reiser tvil om foreningens engasjement. I uthevet tekst heter det at «Vi bør være klar over at de som nå leder an i kampen mot svinebøndene, har andre motiver enn bare å gi grisene et bedre liv». Artikkelen har sin beskrivelse av motivet «… For en organisasjon som Noah er målet å avvikle produksjonsdyrene som sådan». Det foregår ingen «kampanje mot svinebøndene», slik avisa hevder, men det foregår en kampanje mot holdninger som fører til mishandling av dyra, en målrettet innsats som også næringen selv har opptrappet etter den siste tidens avsløringer.

NOAH har arbeidet aktivt for nedlegging av en næring, pelsdyrnæringen, blant annet ved å organisere demonstrasjoner i hele landet, også i Hamar, i samarbeid med andre organisasjoner og flere partier, langt fra bare Venstre, som har arbeidet for avvikling denne næringen. Hensyn til dyrenes velferd har vært felles grunn for å ta avstand fra næringen. Kan avisa fortelle om tilsvarende saker, nedlegging av andre næringer, som foreningen har engasjert seg i? Det vil i så fall være en nyhetssak.

Hvorfor i all verden advarer avisa sine lesere mot en seriøs forening, med medlemskap åpent for alle, og med saklig begrunnete aktiviteter. Hva er hensikten med å blande en slik advarsel inn i en ellers redelig artikkel om dyreetikk? Jeg skal ikke spekulere i det, men vil at HA gjør rede for sin usaklige skremsel.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke