16. sep
 
HA sviktet lokal kultur i førjulstida

Publisert: 23.des.2016 13:03
Oppdatert: 23.des.2016 14:20

Vi er heldige på Hedmarken som gjennom hele året har et utrolig godt og variert konserttilbud. Hver helg er det valgets kvaler, - hva skal vi velge? Dette topper seg i førjulstida da det hver eneste dag har vært langt flere konserter enn det er publikum til å fylle konsertlokalene rundt omkring.

For i desember kommer de profesjonelle artistene rundt i tur og orden og trekker publikum til kirker og konsertsaler. Gjennom aggressiv markedsføring prøver de å skumme fløten av konsertmarkedet for å fylle opp pengebingene sine. Da er det ikke lett for lokale kor og korps å nå fram med sine budskap og få medieomtale for sine konserter. Lokale aktører har ikke råd til å drive tilsvarende markedsføring og må nøye seg met par linjer på Tavla-spalten.

Jeg har vært mange konserter siste måneden, alle med lokale aktører og mange med særdeles høy musikalsk kvalitet. Flere av disse konsertene hadde fortjent et større publikum og omtale i HA for sine prestasjoner. Men her prioriterer HA de «omstreifende pengeoppsugerne» med helsides omtaler i stedet for å dekke de lokale aktørene slik avisa burde gjøre. Av de 10 konsertene jeg har vært på, har HA kun dekket to: Musikklinja på Stange videregående skole og Damenes Aften. Begge flotte konserter, men mange flere kor/korps hadde fortjent det samme oppmerksomhet. Ikke en gang julekonserten i Vang kirke med Toneheim fant HA rom for å dekke. Jeg tør påstå at denne konserten er et av de absolutte høydepunkter gjennom konsertåret på Hedmarken.

For publikum er det vanskelig å velge hva man skal gå på. De som går sjelden på konsert lar seg lett friste av de kjente artistene og betaler dyre billetter for det. Jeg er overbevist om at de fleste vil hatt en like stor – kanskje større opplevelse med å oppsøke lokale aktører, - ikke minst der barn opptrer. Ved å velge de lokale, rekker konsertpengene til flere opplevelser. Her som i andre sammenhenger bør leveregelen være: «Støtt de nære og de små.»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke