17. sep
 
Håp om humanitære hensyn

Publisert: 27.nov.2018 13:24
Oppdatert: 27.nov.2018 13:30

Hamar Sanitetsforening har registrert at saken om oppussing av Hamar krematorium skal opp i Hamar kommunestyre onsdag 28. november.

Vi vil rose våre politikere for at det endelig er vilje til å bevilget penger til dette etterlengtede løft for å få denne bygningen til å skinne igjen. Hamar krematorium er et viktig bygg i Hamar som mange har et forhold til.

Det betyr veldig mye å si farvel til sine kjære på en verdig måte. Men dessverre er forslaget om et tilbygg med egen kremasjonsovn tatt ut av prosjektet.

Hamar er blant byene i Norge med høyest kremasjonsprosent. Mer enn 80 prosent av døde med adresse i kirkesoknet i Hamar blir kremert.

I løpet av de første 20 årene etter innvielsen av krematoriet i 1938 var det allerede mer enn 50 prosent kremasjon. Høy kremasjonsandel og gravlegging av urner i stedet for kister reduserer behovet for gravarealer. Dette er viktig i en kommune som Hamar som har begrenset tilgang på egnede arealer til opparbeidelse av nye gravplasser.

Hamar Sanitetsforening håper at kommunen av humanitære hensyn til etterlatte på sikt gjennomfører prosjektet om tilbygg og ny ovn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke