hacklink
17. sep
 
Håper på betingelser til å leve med
Som jernbanepensjonist, og like mange år bak meg i etaten som Olav Engeland, 30 av disse årene ved Løten stasjon, var det interessant å lese hans innlegg i HA 6. mai.

Publisert: 07.mai.2019 13:30
Oppdatert: 07.mai.2019 13:54

Da NSB offisielt la ned driften ved Løten stasjon i 1997 fikk vi «Gro på stasjon» i hele 13 år. Etter et todagers kurs i Elverum, ble hun en flink billettselger og serviceperson ved stasjonen. Jeg opplevde sjøl dette, da vi skulle en tur til Bodø. Vi hadde vår fribillett og Gro ordnet plassbilletter for oss, begge veier, og samtidig overnatting på et koselig gjestgiveri like ved stasjonen i Bodø.

LES Olav Engelands innlegg her.

Ved hjelp av en beskjeden provisjon av billettsalget, og noe egenproduksjon sammen med mannen Arne, fikk de det til å gå rundt. Etter hvert ble provisjonen regulert ned til et minimum, og sammen med en skyhøy husleie, var det ikke levelig lenger.

Så fikk vi Løten Nærstasjon, og takket være ildsjelen Ingvill Thorson Plesner fikk vi beholde billettsalget noen år og stasjonen var godt besøkt, helt til NSB fant å legge ned billettsalget.

I den forbindelsen sendte jeg et brev til daværende bestyrer ved Jernbanemuseet, Andreas Dreyer, om museet kunne bidra noe med å opprettholde en stasjon med godt gammeldags billettsalg, særlig ettersom de flere ganger hver sommer kjører sitt veterantog til Elverum, med stopp ved Løten. Svaret jeg fikk var: «Det er ikke i min interesse».

Jeg er sjøl ikke av de flinkeste til å besøke Nærstasjonen, men jeg håper likevel «Gerd på stasjon» kan få betingelser som er til å leve med, og det kan vel best skje ved at hun får husleien betraktelig redusert. Skjønt jeg tror det ikke. De skal jo ha inn 280 millioner bare til navnet VY, og det er jo bare en brøkdel. Når alle skriveark har fått ny logo, alle vogner og lokomotiv og alt annet utstyr er omlakkert, og alle nye direktører er ansatt, er vi garantert oppe i milliardbeløp.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke