17. sep
 
Håper på forandring

Publisert: 02.jan.2018 16:19
Oppdatert: 02.jan.2018 16:26

Iran er et stort land med mer enn 81 millioner innbyggere. Befolkningen av Iran består av mange folkeslag. Muhammed Reza sjah Pahlavi har styrt Iran fra 1941 til 1979. Etter at Muhammed Reza sjah falt i 1979, tok den islamistiske republikken over makta.

Ayatolla Khomeini var øverste leder. Etter Khomonis død i 1989 ble Ayatolla Ali Khanenie valgt som øverste leder i Iran. Presteskapet har styrt Iran i 38 år med brutalitet og diktatur.

Torsdag 28. desember startet demonstrasjonen i Mashed by, som er den nest største byen i Iran. Folk demonstrerte mot høye priser på daglig varer; høy pris på bensin og diesel. Folk demonstrerte også mot høy arbeidsledighet og økt fattigdom i landet. Demonstrasjoner har spredd seg i flere byer, også i hovedstaten Tehran. Slagordene har byttet til politikk og de krever at regjeringen og parlamentet skal gå av.

Det er meldt om mer enn 15 personer som ble drept og hundrevis ble såret og arrestert.

Jeg støtter demonstrasjoner mot det iranske presteskapet og håper på politisk forandring. Ønsker demokratisk, politisk styre med flertallspartier og sekularisme.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke