Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Halloween er over, hva blir det neste?

Publisert: 02.nov.2016 20:21
Oppdatert: 02.nov.2016 20:29

Halloween er over for store og små.

Unger elsker å kle seg ut, og få godterier. Jeg har ingen problemer med å forstå at dette er til stor glede for barna. Kanskje ikke alle foreldre er smittet av den samme gleden, vil jeg anta. Dette medfører ofte store kostnader for foreldrene, og ingen ønsker at deres barn skal være noen utskudd som skiller seg negativt ut, og handelsstanden jubler for økt omsetning.

I dagens samfunn er det flere som kvier seg for å åpne døra for «Halloween-gjester». Med klovnehistorier med balltrær og kniver i friskt minne, og med maskerte ubudne gjester som trenger seg på, noe som også har forekommet i år dessverre.

Personlig synes jeg at dette er en konstruert «høytid» som ikke hører hjemme i Norge. Vi har våre julebukker, som vår kultur og som er et hyggelig innslag i jula. Men fokuset på egen kultur er dessverre på vei ut, og er ikke lenger så attraktiv.

Så kan man jo bare lure på, hva blir det neste vi skal «adoptere»? Selv amerikanerne har flere dager vi kan ta inn. Muslimenes skikker og religion er alt på gang, som Ramadan og Idd. Valentindagen er også på gang. Hva med de dødes dag? Ellers kryr det av skikker rundt omkring som kan adopteres, til glede for noen og til sorg for andre. Det er bare å ta en sjekk på internett.

Så vær så snill og konsentrer dere om «det norske» og norsk kultur, og la oss slippe alle de andre «tulledagene», selv om enkelte ønsker dem!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke