hacklink
17. sep
 
Haltende talleksersis
Sykehusstruktur

0
Publisert: 12.sep.2016 04:00
Oppdatert: 12.sep.2016 12:17

Jeg tillater meg en liten replikk til SV-medlem Steinar Sætervadets leserinnlegg:

Jeg tror vi alle gjør klokt i å avvente enn så lenge en talleksersis om kostnadene ved de ulike alternativene for framtidig sykehusstruktur på Innlandet. Nå har vi fått SIs oversikt over bygningsmessige investeringer ved 0-alternativet. Det viser 12 milliarder kroner. La oss så tålmodig vente på tallene for hvert av de andre alternativene før vi startet sammenligningen.

Infrastrukturkostnader ved å bygge ett sykehus ved Mjøsbrua forventes også synliggjort i den bebudede samfunnsanalysen. Sætervadets beregninger ut fra en litt hjemmesnekret «dersom-hvis-såfremt-ifall»- metode er ikke spesielt imponerende og er ei heller kvalitetssikret. Jeg tror det vil gagne saken dersom Sætervadet i påvente av sammenlignbare tall, bruker tid på å besøke byen og også lese seg opp på hvor sentralt Moelv og Mjøsbrua ligger i Innlandet. En smule grunnleggende lokalkunnskap må forventes av oppegående personer.

Og avslutningsvis, Sætervadet: Ny sykehusstruktur er ikke bare en talløvelse; det er snakk om et best mulig helse- og sykehustilbud på Innlandet for framtida. Det dreier seg eksempelvis om å kunne gi øyeblikkelig og livreddende behandling til pasienter som får hjerneslag eller hjerteinfarkt. Hva med å anvende litt tid på å lese hva Brukerutvalg og pasientorganisasjoner mener i sykehussaken? Tunge uttalelser fra fagmiljøene ved sykehusene på Innlandet bør også være obligatorisk lesing når vi legfolk skal mene noe om framtidas sykehusstruktur. I alle fall hvis vi vil pasientens beste.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke