Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hamar – alltid en skandale

0
Publisert: 29.jul.2015 04:00
Oppdatert: 29.jul.2015 06:43

Ikke før har Hamar rukket å åpne norgeshistoriens dyreste stupetårn og betale fire millioner kroner for å sparke og skaffe seg en ny rådmann, så er sirkuset i gang igjen. Denne gangen er det byens håndballag med det noe misvisende tilnavnet «Elite» som for gud vet hvilken gang ikke er i stand til å betale regningene sine.

At toppidretten i Hamar ikke betaler regningene sine er ingen sensasjon. Men at en klubb som ikke har gjort det på årevis blir belønnet med en ny hall til 70 millioner på skattebetalernes regning, må betegnes som rimelig sensasjonelt. Særlig på bakgrunn av at de samme politikerne og partiene som er så rause med skattepenger rotet bort titalls millioner av kroner på Briskeby for ikke mange årene siden.

Men en ny og subsidiert hall er ikke nok for håndballklubben «Elite». Den må få ettergitt gammel gjeld i tillegg. Og byens ordfører er velvilligheten selv, og later ikke til å ta tapet særlig tungt. «Dette er ikke penger vi skal ut med, men penger vi ikke får inn» uttaler han til HA.

Hvis dette er et uttrykk for økonomiforståelsen hos Hamars øverste ledelse, så er det desto enklere å forklare hvorfor kommunen går med underskudd. Jeg er spent på hvordan kommunen reagerer hvis for eksempel foreldre med barnehageplass sluttet å betale.

En ordførers jobb er å snakke opp anseelsen og attraktiviteten til kommunen han leder. Aspeli og hans lag har nå påført Hamar så mange skandaler at det begynner å gå på omdømmet løs for hele regionen. Det er ikke nok å trøste seg med at dette er Hamars problem.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke