17. sep
Hamar: En grøft til venstre for Elverum?Foto: Trond Lillebo
 
Hamar - ei grøft til venstre for Hamar et sted
For mange år siden ville storting og regjering ha Hamar til et av stedene som skulle utbygges for å stoppe sentraliseringen til Oslo regionen. Derfor fikk vi Tippinga hit.

Publisert: 18.aug.2017 18:23
Oppdatert: 21.aug.2017 06:34

Men hva har så Hedmark fylke og Hamars politikere gjort for å følge opp denne intensjonen?

Først fikk mange regioner tildelt teknisk skole. Den plassert de på Kongsvinger.. Hva som har skjedd med den vet vi. Hamar områdets ungdom valgte å pendle til Gjøvik, som Oppland valgte å legge sin. Hva som har skjedd der er også kjent. Så kom distriktshøyskolen. Den ble lagt på Rena. Mens Opplands havnet på det andre store senteret sitt, Lillehammer. Så var det NRK sitt distriktskontor som forsvant til først Elverum og siden Hamar ikke var så nøye havnet på Lillehammer.

Nå har vi nett mistet fylkesadministrasjonen også den til et større senter Lillehammer. Det neste blir sykehuset. Siden Hamar er så lett å overkjøre havner det enten på Moelv eller Elverum.

Så kommer Jernbanen som ville gi Hamar et løft. Men nei den skal til Øst, og ødelegge slik at Vikingskipets muligheter til å arrangere store evnemang blir sterkt redusert. I samme slengen fjerner de mange arbeidsplasser (til Ringsaker?).

Så står ordføreren fram og påstår at Hamar er det viktigste sentrum i regionen. Når skal vi få politikere her i byen som innser hva som skjer?

Kanskje vi må snu på Ole Paus ord: «Hamar ei grøft til venstre for Elverum et sted..»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke