hacklink
18. sep
 
Hamar Ap og jernbanen

0
Publisert: 22.aug.2015 04:01
Oppdatert: 22.aug.2015 04:01

Jeg ser at en del talspersoner fra Hamar Ap mener jernbanesaken bør utredes videre før man tar standpunkt mot togtrasé i strandsonen. Det har jeg forståelse for. Det som derimot ikke forstår for hvorfor man ikke evner å stille krav til utredningene, ha en oppfatning av hva man vil ha svar på og hva som er viktig for jernbanens funksjon i byen. Det er faktisk slik at Jernbaneverket nå utreder flere alternativer enn Arbeiderpartiet har bedt om.

Debatten om hvordan Hamars strandsone skal se ut er ikke ny. I 1990 ville Hamar Ap ha firefelt motorveg i Strandgata. Den ble droppet etter massive protester fra innbyggerne. Vel ti år senere stemte partiet mot å bygge Koigen som fritidspark. Nå argumenteres det for å lage en ny barriere mellom byen og Mjøsa.

Etter min mening er det best både av jernbanefaglige grunner og av hensyn til byutviklingen å la jernbanen gå utenom strandsonen. Ut fra sin historie kan jeg forstå at Arbeiderpartiet har et avslappet forhold til om veger og jernbane går mellom byen og Mjøsa. Men Hamars innbyggere har det ikke.

ordførerkandidat BBL

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke