15. sep
 
Hamar Aps ekskluderende fellesskap

0
Publisert: 20.apr.2015 04:00
Oppdatert: 20.apr.2015 07:19

De som engasjerer seg i lokalpolitikken har som oftest fått motivasjon til sitt engasjement fra noe man selv har opplevd. Jeg er selv oppvokst i en bygd i Østerdalen med rødt styre i hele min oppveksttid, og det har gjort sitt til at jeg alltid har følt meg hjemme i Høyre.

Foreldrene mine drev næringsvirksomhet i form av butikk, der de jobbet seks dager i uka, og jeg og mine søsken ble tidlig vant til å bistå i butikken i ferier og helger. Faren min ønsket alltid å utvikle grobrunnen for næringsvirksomhet i bygda og var engasjert og en pådriver for dette, for fra det røde kommunestyret var det ikke mye tilrettelegging å hente, butikkdrivere var jo private aktører, må vite.

At etableringen av en militærleir senere ble motarbeidet av det daværende Sp-styrte kommunestyret, sier også sitt. Nyskaping, vekst og visjonære tanker var fraværende i en politisk kontekst der det var politikken som skulle sette rammene for alt, og hvor det enkelte menneskets frihet og ansvar ikke ble satt i fokus.

Hamar fikk også et rødt styre i 2011, og jeg har etter den tid kjent altfor mange gufs som minner meg om holdningene i oppvekstbygda mi. Hamar Ap snakker om like muligheter for alle i det ene øyeblikket og at de alltid vil være garantisten mot privatisering av offentlige velferdstjenester i det andre. Hvilken selvmotsigelse. Private initiativ skal av Hamar Ap nedkjempes med alle midler, og vi er altså i år 2015.

Høyre anerkjenner at ikke alle er like. Alle mennesker har sin egenart, det ser vi allerede fra fødselen av. Disse ulikhetene og egenartene er for oss i Høyre en berikelse, og vi mener at gode krefter som kreativitet og pågangsmot blir stimulert sterkest ved å gi det enkelte menneske mer frihet og ansvar.

Vi kommer til å få et underskudd på helsefagpersonell fremover for helse og omsorgsoppgaver hvis vi ikke tar grep. Hamar Høyre ønsker å stimulere til gründervirksomhet. Mange søker seg ut av omsorgsyrket, ikke nødvendigvis fordi de er lei omsorgsarbeidet – men fordi de ønsker et skifte av arbeidsform og arbeidshverdag.

Hamar Høyre mener kommunen ikke har råd til å miste faglærte og engasjerte personer innen helse- og omsorgssektoren. Det må derfor på plass incitament for å etablere små og større private alternativer innen sektoren. Dette vil altså Hamar Ap være garantisten for at ikke skjer. Vi må legge til rette for et samfunn der alle får en mulighet til å delta, og til å kunne leve av egen inntekt. Derfor er det viktig for Hamar Høyre å tilrettelegge for å gi gründerne muligheter.

I Hamar Høyre har vi rom for alle og vi tør å utfordre vedtatte sannheter som ofte prøves innprentet fra Hamar Aps side. I Hamar Aps såkalte fellesskap er det kun plass til noen utvalgte, siden private aktører så tydelig skal holdes utenfor. Jeg sier som Jo Benkow: «Jeg velger Høyre fordi det er det partiet som best sikrer meg retten til å være annerledes.»

Bedre kan det ikke sies, hos oss i Hamar Høyre er takhøyden stor. Hos Hamar Ap hadde jeg stanget hodet i taket daglig.

Nestleder og listekandidat Hamar Høyre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke