Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
FOTO: Eli J. Haugen
 
Hamar Aps siste olje
Over to sider i HA 18. august gir HA-journalist Eli Haugen Hamar Ap den siste olje. Jeg har tidligere sagt at vi trenger et sterkt Arbeiderparti både lokalt og sentralt. Nå nærer jeg sterk tvil om mine egne ord.

Publisert: 20.aug.2018 15:40
Oppdatert: 20.aug.2018 18:13

Jeg er selv født i, og oppvokst med Arbeiderpartiet. Partipisken deres er jeg kjent med. Men skal pisken brukes, så får den i alle fall brukes på de riktige steder, og på de riktige personer. Skal den brukes, får den brukes dersom ideologien og den politiske grunnmuren står på spill.

Les også: Ap-ledere brøt partivedtekter.

En jernbanetrase gjennom Hamar rokker verken ved ideologi eller politisk grunnmur. Det gjør heller ikke for eller mot ulv, eller hvor en flyplass for Innlandet i framtiden skal ligge. I slike saker må en både akseptere og tolerere forskjellige meninger i et politisk parti.

Det er således meget forunderlig, og sterkt beklagelig, at Arbeiderpartiets kommunestyrerepresentanter i Hamar fritt kan stå fram å være de fremste talspersonene for etablering av private grunnskoler i byen, mens det altså ikke er lov å mene at en jernbane skal gå langs en østre trase. Dette blir for dumt, og på den måten framstår Hamar Ap i dag mer som en velforening enn et politisk parti.

Det er tilsynelatende også helt greit at et Arbeiderparti skal eie og styre bedrifter, være arbeidsgivernes talspersoner, og utøve sosial dumping i sine bedrifter, og likevel kalle seg et ARBEIDERparti.

Ideologien og den politiske grunnmuren ser i dag ut til å være fullstendig forsvunnet fra Hamar Ap. Jan Larsen, Rolf Berntsen, Eli Haugen og HA har trukket partiet så langt ned i gjørma at det er umulig å komme seg opp igjen med egen hjelp. Jeg ser heller ingen grunn til å sette i gang en storstilt redningsaksjon for dem utenfra. La partiet synke helt ned.

Thomas Langeland Jørgensen uttrykker klart at seniorgruppa og arbeiderlagene i Hamar Ap må legges ned. Det er klar tale, og noe jeg inntil nå har vært helt enig med Jørgensen i. Nå heller jeg dog til den oppfatningen at det er bedre å legge ned partiet, og la arbeiderlagene fortsette som velforeninger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke