Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
BYSTRANDA: Like vra i Hamar som i Kristiansand.
 
Hamar blant de 20 heteste
Sommerbyer: Reiseguiden har rangert Norges heteste ferie- og sommerbyer. Hamar er fullt på høyde med de to på topp.

Publisert: 17.mar.2015 04:00
Oppdatert: 17.mar.2015 07:21

Etter å ha gått gjennom Reiseguidens liste over Norges 20 heteste ferie- og sommerbyer, viser det seg at Hamar er fullt på høyde med de beste. Stikkord er: historisk sus, badestrand i sentrum, badeland og spa, shopping, kafeer, restauranter, hotell, parker, konserter, kulturbegivenheter, festivaler, kurs og konferanser, turistattraksjoner, sightseeing, turgåing, sykling, bymuseum, gallerier og utstillinger, dyrepark. Hamar har alt utenom by-museum, gallerier og utstillinger.

Jeg vil ganske enkelt sammenligne Hamar med Stavern og Kristiansand – nummer 1 og 2 på Reiseguidens topp 20 liste.

Stavern sies å ha flest soldager i året her hjemme. Det er før opptellingen på Hamar. Stavern er «kunstneres by», sies det, uten å nevne navn. Hamar er også det, og byen kan skilte med mange navn: Norges-kjent dikter, forfattere, musikere, skuespillere og billedkunstnere.

Stavern har strender, kystnære naturområder og historiske ruiner. Dette er gammelt nytt for Hamar med Kaupangen, Bispesetet, Åker-samlingene og den moderne byen tett på Mjøsa og strendene.

«Kristiansand er en idyllisk storby med småbysjarm». Hamar har idyll og sjarm i bøtter og spann. Sjøen og stranda ligger «rett rundt hjørnet» i sørlands-hovedstaden. Bystranda er treffstedet midt i byen på varme dager - nordmenns favorittdestinasjon for ferie og rekreasjon. Hotell Scandic Kristiansand. Bystranda sier selv de har Norges beste beliggenhet. Når Hamar unngår å bygge ned sin by-strand med jernbane og bygger sitt signalhotell på Tjuvholmen, får Hamar eksakt samme status.

Kristiansands-hotellet ligger vegg i vegg med Aquarama – badeland og spa, en kort kjøretur unna Dyreparken. Det som trekker ytterligere opp for bystranda i Kristiansand er følgende, sier Reiseguiden: Skulle det bli dårlig vær, har bykjernen tre andre hotell. Hamar-området har allerede alt dette: badestrand, med utvidelsesmuligheter, stupetårn i ultraklassen, badeland og spa i Ankerskogen, dyrepark, hotellene Victoria, Astoria og Scandic dønn i sentrum.

Etter min mening står det kritiske valget i dagens jernbanedebatt mellom å la perlen, Hamar, få skinne, eller legge den tilbake på kistebunnen. Hvis Hamars politikere velger en dobbeltsporet høghastighetsjernbane, med 10-20 avganger i timen, gjennom sentrumsmiljøene, vil Hamars naturlige identitet være ødelagt – for alltid.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke