16. sep
Skjenking: Hamar bør ikke by næringen dårligere vilkår enn i nabokommunene, mener Fred Kr. Nordstad.
Foto: Reuters/Kai Pfaffenbach
 
Hamar bør ikke ha skjerpet skjenketid
Hamars skjenketider er egentlig på et akseptabelt nivå, men ikke så lenge våre nærliggende kommuner har en utvidet skjenketid i forhold til Hamar.

Publisert: 08.sep.2015 04:00
Oppdatert: 08.sep.2015 09:21

Inntil vi får til et samarbeid med alle nærliggende kommuner om lik skjenketid, synes jeg at Hamar ikke bør ha en skjerpet skjenketid. På grunn av at dette har mange negative konsekvenser for Hamar som by.

Det første og aller viktigste punktet er Hamars ungdommer. De valfarter nå til Ringsaker, Elverum og Lillehammer på grunn av at de har lengere skjenketid, og dermed utesteder som satser på ungdom. Jeg er redd hver eneste helg for Hamars ungdommer som er på veien om natta, til og fra disse kommunene, og hva som kan skje med dem der.

Vi har også aspektet med at når ungdommen fra Hamar er utabys, blir de sett på som «konkurrenter» til «lokalbefolkningen», og noen av oss vet veldig godt hvordan det kan utarte seg.

Så har vi det med at vi ønsker at vår kommune skal vokse. Nå er det faktisk sånn en del av oss har funnet sin livspartner i ungdommen, gjerne på et vorspiel, eller et nachspiel, eller kanskje på byen. Da har det faktisk også hendt at vi har fått sterke bånd til det stedet. Dette er noe Hamar går glipp av nå.

En annen viktig ting er skjenkenæringa i Hamar. Jeg synes det ikke er riktig av Hamar kommune å gi våre skjenkesteder dårligere vilkår enn våre by-naboer på en tid på døgnet hvor mulighetene er absolutt størst for å gjøre god butikk.

Jeg er sikker på at med en skjenketid som står i samsvar med våre by-naboer, så vil det

kanskje igjen dukke opp en ny «Traktørn», «Cressendo» eller «Garfield», noen som er villige til å satse på et sted for ungdommene fra 18-23, noe som garantert vil bli suksess. Dagens eneste tilbud for ungdom 18-23 på en lørdagskveld er dessverre kun Bowling1. Ikke noe galt om Bowling1, men ungdommen vår fortjener noe eget. Og Hamar fortjener liv i byen både om natta og om dagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke