15. sep
 
Hamar by vokser mest i vest
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 23.okt.2015 04:00
Oppdatert: 23.okt.2015 08:45

Ved å vise til tre nye anlegg siden 1990, påstår en innsender i HA mandag at Hamar flytter seg østover. Det ene (CC stadion) av dem ligger til og med der som mange ser som en del av sentrum.

På den samme tida har vi vest for Hamar stasjon fått blant annet nye Strandgata, nye Stortorget, utvidet Astoria Hotell, utvidet Victoria Hotell, Kvartal 48, Torghjørnet, Kulturhuset, nye Vestre torg, friluftsområdet Koigen, boligstrøkene Midtbyen park, Bryggerikvartalet, Holsetgården, Teglgaarden, Tårnhaven, Atriumshagen, Hoffsten-kvartalet, ungdomsboliger på Prestrud, det store feltet Nordviken og mange enkeltstående boligblokker, utvidet Prestrudsenteret, OL-hall for hockey, håndballhall, mye utvidet Norsk Tipping, kraftig utvidet Maxi-senter og utvidet Storhamarsenteret.

Les også: Usaklighet i jernbanedebatten

Mye mer er på gang vest i Hamar by, og det er plass til enda mer. Det gjelder også en dobbeltsporet jernbane, og særlig om den legges i tunnel fra gamle Hamar Bryggeri og under vestre Hamar. Byen vokser kraftig også i nord og nordvest. At byen flyttes mot øst, er dermed helt feil.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke