17. sep
Vangsvegen : Opplevelse fra CC til sentrum.Foto: Arnt Olav Velten
 
Hamar, byen i mitt hjerte
Hamar sentrum er der vi tar pulsen på byen vår. Det er byens hjerte. Et hjerte med en felles puls som deles med mange hamarsinger.

Publisert: 16.jun.2017 21:56
Oppdatert: 16.jun.2017 22:08

Det handler om stolthet og ønsker for byen. Jo sterkere alle disse patriothjertene slår, jo sterkere blir også Hamars som by.

Vi vil ha Hamar sentrum i sentrum og fokusere på både lindrende og akutt hjelp, men først og fremst på langsiktig styrke og livskvalitet? I en felles dugnadsåndtanke, kan vi få det til. Men da må viljen og ønsket bli til handling, i dobbel forstand.

Det virker som ute- og kulturlivet lever bedre enn butikklivet. Da må vi skille snørr og barter og snakke om hva som pr. i dag er så positivt at det bare trenger daglig omsorg og vedlikehold. Rett og slett ha mest fokus på hva som i sterkere grad trenger akutthjelp.

Hvem som vil gi dødshjelp til byen vår og hvem som vil gi noe lindrende, er en destruktiv og personfiksert medie sak. Jeg tror og håper at de fleste vil det samme. At alle som en, ønsker det beste for byen. En mellomstor og vakker innlandsby bør sette seg selv på kartet over gode løsninger, samhold og felles mål. Diskusjonen om hvem som er positive og hvem som er negative bør legges død. Det er jo ingen opplagt sannhet verken det ene eller det andre. Det er helheten av Hamar som er Hamar.

Mye funker, men ikke alt. Da må vi jammen slutte å bli så opphengt i underveisdetaljer og personlige uenigheter at de må svares og motsvares til det kjedsommelige. Vi må stikke finger`n i jorda og røre litt rundt. Skjønne at Hamar ikke er verdens sentrum, men likevel kjenne på felleskapet, mulighetene og tilknytningen til byen vår. Verden er full av fanteri. Det er mer enn nok å bekymre seg for. Mer enn nok uenighet og elendighet.

Kan vi satse på en felles tanke og et felles mål? Kan vi satse sammen der det trengs mest? Det er vanskelig for mange å holde fokus, men det er fokus vi trenger. Et felles fokus som fører til et enda bedre Hamar. Vi kan undre oss sammen, men likevel være realistiske nok til å ikke tru på undere.

Personlig har jeg et aldri så lite ønske. Eller, lite og lite? Jeg har sagt det før og sier det igjen: Bind CC og sentrum sammen med ei opplevelses- og annerledesgate. Ei fargerik baldakingate med rød løper direkte fra CC stadion og ned posthustrappa. Handelsbrua Håkons gate. Jeg har trua på at det er et tiltak som vil virke positivt for handelen i byen. Det skal selvfølgelig flere tiltak til, men dette er ett. Vi trenger uten tvil gårdeiere med et patriotisk og kreativt Hamar-hjerte. Så får vi håpe, alle som en, enten en er ordfører, redaktør eller heier på Hamar for øvrig. Et realistisk og felles fokus er det viktigste for å gjøre Hamar enda bedre.

Dette er ment som et innspill i den retningen. Hamar, byen i mitt hjerte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke