Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hamar Den Store

Publisert: 24.okt.2017 16:15
Oppdatert: 24.okt.2017 16:16

Vekst er Hamars mantra. Det samme trylleordet overstyrer politikken i stort sett alle andre byer også. Slik sett finner du ikke en eneste original tanke i Hamars utviklingskonsept. Men OK, er du by så er du by, og får vel dilte etter de andre som best du kan. Fali’ å tenke sjøl!

Hamars største problem er at veksten skjer på landets mest grøderike jord. Ett dekar er nok til å holde en person i live. Bygger man eksempelvis ned Vien gård, slik byplanplanen ble presentert av rådmannen i høst, så forsvinner ca. 200 dekar slik førsteklasses jord ut av produksjon for all framtid. (Anslag dekar ut fra gardens totalareal på 264 dekar).

Jord av slik kvalitet som det her er snakk om, har produksjonsevne til å kunne brødfø ett menneske for all framtid.

I en verden som allerede i dag er inne i en krisesituasjon fordi matproduksjonen ikke lenger holder følge med folkeveksten, betyr forslaget kort og godt at man for all framtid ønsker å ta fra 200 mennesker muligheten for å overleve.

Er dét noe å bry seg om? 200 mennesker i en verden på over seks milliarder… Vi nordmenn er dessuten rike nok til å kunne kjøpe mat på det globale marked. I all framtid. Tror vi.

Men hvor sikkert et egentlig et slikt «troens bevis»? – Det avhenger av hvem som til enhver tid har makta over verdens matproduksjon og distribusjon. De gir ikke ved dørene de kara, for å si det forsiktig.

Men at grunneier og utbygger vil tjene gode penger på kort sikt – og Hamar vokse – når Vien blir boligområde, det er derimot helt sikkert. Så hvorfor da bekymre seg over tapt matjord?

Nei, da er det verre om du tar livet av ei skjære. Da får du 10.000 kroner i bot. Selv om et tapt skjæreliv bare betyr at en ekstra skjæreunge får sjansen til å overleve vinteren., og dermed opprettholde bestandstallet.

Det hele minner meg om et ordtak jeg i sin tid lærte i Etiopia:

Små tyver henger man.

Store tyver henger man – medaljer på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke