Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hamar er parkert på et sidespor

Publisert: 12.mar.2018 12:28
Oppdatert: 12.mar.2018 12:44

Hamar står dessverre parkert på et sidespor i saken om dobbeltspor. Det skyldes mye at ordfører Einar Busterud (BBL) og flere andre Hamar-politiker driver konflikt med Bane Nor og staten, og at de nekter å godta nasjonale krav og regler om nye baner.

Den opptredenen slår ille ut for oss. Regjeringa Solberg (H, Frp, V) og flertallet i Stortinget flyttet i juni i fjor parsellen Åkersvika/Ottestad-Hamar fra indre til ytre Intercity. Det betyr mange års ekstra utsettelse av dobbeltsporet til og i byen vår. I februar foreslo Bane Nor å vente med å begynne og bygge sporet fra Åkersvika til og gjennom Hamar til etter 2029. Det vil si tidligst i 2030.

Bane Nor vil hoppe over Hamar i mange år og heller legge dobbeltspor mellom Brumunddal og Moelv. Noe tilsvarende er overhodet ikke aktuelt for Tønsberg (Vestfoldbanen) og Fredrikstad (Østfoldbanen). Alt dette «glemmer» Busterud i et innlegg i HA 9. mars. Han prøver i stedet å framstille det som gledelig at Bane Nor vil utsette sporet til Hamar «bare» til i 2026, det vil si med to år.

En slik utsettelse er ille nok, for her gjelder det slett ikke sporet til Hamar. Sporet er vedtatt å ende på ubestemt tid i beste fall ved Åkersvika eller et annet sted i Ottestad. Mye verre er det at det nå er stor fare for vi må vente minst 14-15 år på å reise på dobbeltspor til og fra Hamar stasjon. Det er svært negativt for byen vår, Innlandet og to millioner passasjerer årlig.

Jeg skjønner veldig godt at Busterud ikke nevner det i innlegget sitt. I stedet bruker han mye plass på usaklig kritikk mot meg. Han lever her opp til en dansk dikters treffende ord: Når man ej har argumenter, går man på søppeldyngen og henter.

Einar Busteruds innlegg 9. mars.

Hamar er en god by å bo i. Også Busterud har noe ære for det. Uansett ser det nå stygt ut for at han er i ferd med å skrive seg inn i historia som ordføreren som bidro mye til å hindre at dobbeltsporet ble bygd til Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke