22. jun
 
Hamar er parkert på et sidespor

Publisert: 12.mar.2018 12:28
Oppdatert: 12.mar.2018 12:44

Hamar står dessverre parkert på et sidespor i saken om dobbeltspor. Det skyldes mye at ordfører Einar Busterud (BBL) og flere andre Hamar-politiker driver konflikt med Bane Nor og staten, og at de nekter å godta nasjonale krav og regler om nye baner.

Den opptredenen slår ille ut for oss. Regjeringa Solberg (H, Frp, V) og flertallet i Stortinget flyttet i juni i fjor parsellen Åkersvika/Ottestad-Hamar fra indre til ytre Intercity. Det betyr mange års ekstra utsettelse av dobbeltsporet til og i byen vår. I februar foreslo Bane Nor å vente med å begynne og bygge sporet fra Åkersvika til og gjennom Hamar til etter 2029. Det vil si tidligst i 2030.

Bane Nor vil hoppe over Hamar i mange år og heller legge dobbeltspor mellom Brumunddal og Moelv. Noe tilsvarende er overhodet ikke aktuelt for Tønsberg (Vestfoldbanen) og Fredrikstad (Østfoldbanen). Alt dette «glemmer» Busterud i et innlegg i HA 9. mars. Han prøver i stedet å framstille det som gledelig at Bane Nor vil utsette sporet til Hamar «bare» til i 2026, det vil si med to år.

En slik utsettelse er ille nok, for her gjelder det slett ikke sporet til Hamar. Sporet er vedtatt å ende på ubestemt tid i beste fall ved Åkersvika eller et annet sted i Ottestad. Mye verre er det at det nå er stor fare for vi må vente minst 14-15 år på å reise på dobbeltspor til og fra Hamar stasjon. Det er svært negativt for byen vår, Innlandet og to millioner passasjerer årlig.

Jeg skjønner veldig godt at Busterud ikke nevner det i innlegget sitt. I stedet bruker han mye plass på usaklig kritikk mot meg. Han lever her opp til en dansk dikters treffende ord: Når man ej har argumenter, går man på søppeldyngen og henter.

Einar Busteruds innlegg 9. mars.

Hamar er en god by å bo i. Også Busterud har noe ære for det. Uansett ser det nå stygt ut for at han er i ferd med å skrive seg inn i historia som ordføreren som bidro mye til å hindre at dobbeltsporet ble bygd til Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.