Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
POLITIREFORMEN: Betyr at det skal etableres 12 nye politidistrikter, som skal være operative fra 1. januar 2016. Hamar har mange fordeler og egenskaper som vil være en styrke for Innlandet politidistrikt, skriver ordfører Morten Aspeli i dette innlegget. Foto: Trond Lillebo
 
Hamar er rette valget for Innlandet politidistrikt
Politidirektoratet anbefaler Hamar som hovedsete for Innlandet politidistrikt.

Publisert: 14.okt.2015 04:00
Oppdatert: 14.okt.2015 08:02

I dag holdes en høringskonferanse som skal bidra til å gi politidirektoratet best mulig beslutningsgrunnlag etter høringsrunden.

I juni ble det besluttet å gjennomføre en politireform. Målet er et nærpoliti som er operativt, synlig og tilgjengelig, med kapasitet og kompetanse til å forebygge, etterforske, og påtale kriminelle handlinger, og sikre innbyggernes trygghet.

Som en del av politireformen skal det etableres 12 nye politidistrikter, som skal være operative fra 1. januar 2016. For hvert nye politidistrikt skal det velges et hovedsete (administrasjonssted), og operasjonssentralen skal være plassert samme sted.

Hamar har mange fordeler og egenskaper som vil være en styrke for Innlandet politidistrikt. Hamar er kjerne for et stort arbeidsmarked som dekker 170.000 innbyggere. Befolkningen i Hamar har et høyt utdanningsnivå, og kommunen har mange sterke fagmiljøer og gode utdanningsinstitusjoner.

Vi er allerede administrasjonssted for mange offentlige instanser, deriblant viktige samarbeidsaktører for politiet i beredskap og krisehåndtering. Og vi har kort avstand til Sverige, et fortrinn i forhold til grenseoverskridende kriminalitet.

Gjennom den utbyggingen som nå skjer av vei og jernbane, blir Hamar en framtidig del av en Stor-Oslo region, samtidig som vi utgjør et tyngdepunkt i Innlandet. Hamar har et variert næringsliv, antallet arbeidsplasser vokser og boligbyggingen skyter fart.

Hamar politihus, ferdigstilt i 2009, er funksjonelt og forberedt for utvidelser i et område som ligger til rette for videre utvikling.

Hamar som hovedsete for det nye politidistriktet vil ha verdi i utviklingen av byen, og Hamar kommune har hatt en aktiv holdning i saken. Jeg har selv hatt dialog med relevante instanser, både på lokalt og nasjonalt plan.

Hamars fortrinn bekreftes i Politidirektoratets forslag til hovedsete. De peker på fordeler som jeg la vekt på i mitt brev til direktoratet: Hamars gode tilgang til kompetent arbeidskraft, vår styrke som kollektivknutepunkt og nærheten til samvirkepartnere i beredskap og krisehåndtering.

Alternativene til hovedsete for Innlandet politidistrikt er Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Politidirektoratet vurderer en rekke kriterier. Beliggenhet tillegges størst vekt; beliggenhet i forhold til nødvendig arbeidskraft og beliggenhet i forhold til befolkningen politidistriktet skal betjene.

De øvrige kriteriene er kostnadene ved etablering, mulighet for å samlokalisere operasjonssentral og brann- og redningstjenestens nødmeldingssentral, nærhet til samvirkepartnere i beredskap og krisehåndtering, politihusenes egnethet og lokaliseringspoliske hensyn.

Noen vil selvsagt hevde at Gjøvik og Lillehammer er bedre valg enn Hamar. Det kan føres argumenter for begge, men jeg er ikke i tvil om at Politidirektoratet har rett når de peker på Hamar som det beste valget. I høringsrunden vil det på ny bli ført argumentasjon for alle de tre byene. Alle parter vil være på banen. Også Hamar kommune. Vi er til stede ved dagens høringskonferanse, og vi skal aktivt peke på de langsiktige og samfunnsøkonomiske fordelene ved Hamar som hovedsete for Innlandet politidistrikt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke