17. sep
Jernbane: Dobbeltspor ved Minnesund. Men ikke i Hamar.Foto: Christian E. Bergheim
 
Hamar får ikke dobbeltspor

Publisert: 05.sep.2019 18:12
Oppdatert: 05.sep.2019 18:14

Det blir ikke dobbeltspor i Hamar og de andre byene langs intercity-banene. Det meldte Aftenposten 22. juli. Avisa skrev da at regjeringa Solberg (H, Frp, V og KrF og jernbanedirektoratet har skiftet kurs i jernbanepolitikken, og at samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) krever at utbyggingen av dobbeltspor må bli billigere. Å la være å bygge dobbeltspor i byene bidrar mye til det.

Noen i Hamar nektet å tro dette. I skrivende stund er det fem uker siden Aftenposten brakte nyheten om nei til dobbeltspor i byene. Dale og regjeringa har fortsatt ikke sagt at det Aftenposten skrev, var feil. Det er derfor god grunn til å tro det er riktig. Da kan vi fastslå at Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti nok en gang svikter Hamar i banesaken, og at statsminister Erna Solberg (H) til gagns bryter løftet sitt om trase øst.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke