hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Hamar for innbyggerne eller utbyggerne?

Publisert: 11.jan.2019 14:16
Oppdatert: 11.jan.2019 14:50

Med BBL og ordfører Einar Busterud i spissen har kommunestyret stilt seg bak en langsiktig forringelse av byen vår til fordel for kortsiktig profitt for enkelte utbyggere. Allerede 7. juli 2017 uttalte Busterud til HA at han var enig med utbyggerne i at de måtte få bygge både sju og åtte etasjer. Selve planprosessen var ikke en gang startet opp på det tidspunktet. Oppstartsmøtet til kommunen og utbyggerne fant jo sted først 2. oktober 2017 og den politiske behandlingen begynte først 13. juni 2018. Hvorfor sender ordføreren et slikt signal før planprosessen har begynt og demokratiet har fått sagt sitt?

Reguleringsplanen for kvartal 54 strider mot kommuneplanen, og spesielt at Hamar skal være en by for barn og unge. Det nye kvartalet er ikke tilrettelagt for barnefamilier. Det skal dekke behovet for lekeareal på Fougner Lunds plass, i skyggen fra bygget på åtte etasjer. Små leiligheter med svalganger i høye bygg med biltrafikk på alle kanter er oppskriften på høy gjennomstrømning av beboere. Det er ikke slik man bygger for god oppvekst og folkehelse.

BBL, Høyre og Ap ser ut til å være mer opptatt av hva som tjener utbyggerne på kort sikt, enn hva som tjener byen på lang sikt. Under dekke av fortetting får noens fortjeneste gå på bekostning av bærekraftige løsninger og godt bomiljø. Fortetting uten kvalitet gir forslumming og forringelse av herlighetsverdiene som gjør Hamar til et godt sted å bo.

Kommunen skal gjennom sin planlegging være forutsigbar, rettferdig og bidra til en bærekraftig utvikling som tar hensyn til dagens innbyggere så vel som fremtidens innbyggere. Kommunen må derfor ikke la seg lure av utbyggere som holder et kvartal som gissel for å tjene mest mulig penger på bekostning av oss alle. Miljøpartiet De Grønne aksepterer ikke en utvikling som går i denne retningen og vil fortsette kampen mot planer som dette.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke