hacklink
18. sep
MITT HJERTE: Hadde det vært stortingsvalg, hadde jeg stemt på Jonas Gahr Støre (til høyre), skriver BBLs Oddvar Hemsøe. Her sammen med Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum.?FOTO: JON OLAV NESVOLD, NTB Scanpix
 
Hamar fortjener ordfører som tør og vil
Flere med meg har kommet til den enkle erkjennelse at kommunevalget i Hamar ikke handler om store ord verken fra Jonas eller Erna.

Publisert: 12.sep.2015 04:00
Oppdatert: 12.sep.2015 04:00

MENINGER

Det handler om mot til å tenke, ytre og handle for å gi Hamar det løftet som byen fortjener som Innlandets dynamo.

La meg bekjenne dette like godt først som sist: Som for majoriteten av andre nordmenn ligger mitt politiske hjerte godt forankret i sosialdemokratiet. Hadde det vært stortingsvalg, hadde Jonas fått min stemme. Men den 14. september går min stemme til BBL. Hvorfor?

• De største partiene i Norge har blitt rugekasser for politiske broilere. BBL er til for lokaldemokratiet, ikke for dem som har en stortingsplass i magen. BBL er rett og slett en lokalpolitisk dugnadsgjeng. • BBL former politikken selv. Det er verken Youngstorget eller Stortingsgata 20 som forteller BBL hva vi skal mene om framtidas Hamar. • BBL vil gjeninnføre åpenhet, innsyn og medbestemmelse i Hamar-politikken. Det trengs.• Hamar trenger en politisk ledelse som våger å fortelle kommunens stemmeberettigete hva man står for. Derfor gikk vi ut og sa at vi vil gjøre hva vi kan for å bevare strandsonen i spørsmålet om valg av framtidig jernbanetrasé gjennom Hamar. Det er verken vingling eller uansvarlighet.• Det trengs både mot, vilje og evne for å ta riktige grep på Hamars økonomi. BBL mener tida er overmoden for å tenke nytt.• I BBL mener vi at folk har ventet lenge nok på avklaring om framtidas sykehusstruktur. Derfor vil BBL dreiet fokuset og jobbe for et framtidsrettet sykehustilbud for Hamars innbyggere.• BBL mener det er nødvendig å sikre kvalitet og kost/nytte innenfor kommunens helse- og omsorgstjeneste. Det er derfor vi tar til orde for å ta i bruk ny omsorgsteknologi som gir trygghet for våre eldre. • BBL mener at Hamar bør være blant landets ti beste kommuner innenfor grunnskole og barnehagevirksomhet. For å få til det må vi også legge til rette for høyere utdanning og forskning. • BBL tar til orde for en tverrpolitisk dugnad slik at vi kan forbedre mottak og inkludering av mennesker på flukt fra krig og terror.• I BBL er ingen av kandidatene kumulert av BBL selv. Det ønsker vi at velgerne skal bestemme. • BBL har flere unge kandidater enn noe annet parti i Hamar. Det er ungdommen som skal forme framtida. Gi dem ansvaret – og gi din stemme til dem.

Professor i sosiologi ved Høgskolen i Lillehammer, valgforsker Jon Helge Lesjø, mener det Einar Busterud og BBL hittil har fått til allerede er unikt i norsk politikk. Med Einar Busterud tilbake som ordfører i Hamar blir det ifølge Lesjø skrevet lokalpolitisk norgeshistorie. Hamar trenger - og fortjener - en ordfører som tør og vil.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke