Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Jernbane: Hamar Frp har i flere år arbeidet for tunell gjennom hele Hamar, skriver Erling Behrens (til venstre) og Tor Andre Johnsen. Foto: Eli J. Haugen
 
Hamar Frp vil ikke ofre strandsonen
I HA den 15.2 påstår Geir Bjørnar Smebye fra Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar at Hamar Frp vil ofre strandsonen.

0
Publisert: 26.feb.2016 04:00
Oppdatert: 26.feb.2016 08:00

Meninger

En slik overskrift er ikke bare misvisende, men helt feil og blankt løgn. Hamar Frp har fra flere år tilbake arbeidet for tunell gjennom hele Hamar og ikke bare fra Bryggeriet.

Da Tor Andre Johnsen var fylkestingsrepresentant tok han også initiativ sammen med Miriam Engelsjord (V) for å få vedtatt at daværende H1 med tunell gjennom hele Hamar skulle utredes. Det ble også vedtatt i Fylkestinget. Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen og leder av Hamar Frp, Erling Behrens har også ved flere anledninger tatt med Frps samferdselsfraksjon til Sea Side og Koigen, for å vise og forklare hvor ille det vil være med dobbeltspor tvers igjennom strandsonen og Hamars «indrefilet».

Følgelig blir det både feil og useriøst av Geir Bjørnar Smebye å påstå at «Hamar Frp vil ofre strandsonen». Saken blir ikke bedre av at det feilaktige leserinnlegget hans også har blitt lagt ut på FB-siden «Togtunell gjennom Hamar».

Om det blir flertall for den vestlige traseen, uten kulvert, noe vi håper ikke vil skje, er det krav fra Frp at det må bygges tunell fra Bryggeriet. Det bør være en selvfølge men slik er det ikke. Derfor er det viktig for oss presisere dette og at det faktisk er positivt og ikke negativt, slik Smebye ønsker å fremstille saken.

Vi forventer litt mer seriøsitet og fokus på fakta fra Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar. Frp har faktisk både hatt forståelse, aksept og respekt for det gode og viktige arbeidet Folkeaksjonen har gjort, og om det blir en løsning som skjermer strandsona i Hamar, så vil Folkeaksjonen ha mye av æren for det.

Vi har alltid satt stor pris på Folkeaksjonen og sett på gruppa som en viktig samarbeidspartner og premissleverandør både for den generelle debatten og det arbeidet vi gjør i Frp. Men vi må dessverre si at det gode og positive oppfatningen vi alltid har hatt av Folkeaksjonen, fikk en kraftig ripe da vi leste innlegget til Smeby. For maken til lavmål av desinformasjon og propaganda skal man lete lenge etter.

Tor Andre Johnsen har for eksempel aldri sagt at han eller Frp ønsker at det vestlige alternativet skal bygges. Det vi har påpekt er at dersom det blir flertall for et vestlig alternativ i dagløsning, noe vi synes er uheldig, så er det krav fra oss at det i hvert fall må bygges tunell fra Bryggeriet. Det er ikke slik at om vi får tunell, så er det bare å sette i gang med det vestlige alternativet. Smebye snur her saken fullstendig på hodet og tar ting i feil rekkefølge.

Som sagt det er ikke slik at om vi får tunell så godtar vi det vestlige alternativet. Men om det blir flertall for det vestlige alternativet uten kulvert, må det i hvert fall bygges tunell fra Bryggeriet. Håper dette nå er klart for Folkeaksjonen og ser frem til at de kan bidra videre til en saklig, konstruktiv og faktabasert debatt og ikke tillegge oss meninger vi ikke har.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke