hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Hamar Frp vil ofre strandsonen
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 15.feb.2016 04:00
Oppdatert: 15.feb.2016 09:38

I Hamar Arbeiderblad 9. februar står fremtredende personer i Frp frem og uttaler seg om dobbeltsporet gjennom Hamar.

Tor André Johnsen er nå nyvalgt medlem i transport- og kommunikasjonskomiteen. Han var guide for Frps medlemmer i komiteen på en befaring i Hamar. Han minnet om kravet han tidligere har stilt for at jernbanen kan bygges noenlunde langs dagens trasé, altså i korridor «Vest»: «Det er at det må bygges tunnel fra Bryggeriet», sier han.

Les også: - Håper på lokal enighet om bane

Dette kravet er for øvrig det samme som Hamar Ap uttalte i sitt høringssvar til Jernbaneverket i februar 2015. Her er altså Ap og Frp på linje. Disse partiene vil tydeligvis akseptere vest-løsningen bare det blir tunnel fra Bryggeriet.

Det gjenstår å se om Jernbaneverket finner ut at løsningen er gjennomførbar, men uansett:

Denne løsningen ødelegger strandsonen foran sentrum og forbi Koigen, uansett hvilke avbøtende tiltak som lages. Det er det svært mange av oss som ikke synes er en god løsning.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke