17. sep
OPPVEKST: Innsenderne jobber for at Hamar skal være en av landets beste kommuner å vokse opp i.
 
Hamar har vedtatt planer for livet
Livsplaner: Vi som bor i Hamar kommune er daglig avhengig av gode tjenester som kommunen yter på alle livets områder, fra vugge til grav.

Nestleder av Komité for kultur og oppvekst

LivsHelse- og omsorg og oppvekstsektoren er de to største tjenesteytende sektorene i så måte.

I kommunestyret 20. juni 2018 ble to av planene som utgjør grunnmuren i Hamar-samfunnet vedtatt, revidert kommunedelplan for Helse og Omsorg 2018–2030 og Oppvekstplan 2018–2025. Hamar Arbeiderblad var til stede under møtet, men har uforståelig nok ikke vurdert disse planene som viktige nok å omtale.

Et av de viktigste målene vi jobber for å oppnå, er at Hamar skal være en av landets beste kommuner å vokse opp i. Komiteen for kultur og oppvekst har gjennom arbeidet med oppvekstplanen, deriblant 17 medvirkningsmøter, hatt en unik anledning til å bli bedre kjent med alle de gode kvalitetene som ligger i oppvekstfeltet i Hamar. Områdene hvor det trengs forbedring har også blitt tydeliggjort.

Ferdighetene en person trenger i livet er i stadig endring. Barn og unge skal lære på nye måter. De skal lære strategier og arbeidsformer som kan hjelpe dem til å bli kritiske, aktive og kreative. Læring handler om mye mer enn arbeids- og undervisningsformer. De temaene som har vært mest omtalt og diskutert i medvirkningsmøtene, er psykisk helse, tidlig innsats og tverrsektoriell samhandling. Oppvekstplanens 5 utviklingsområder med tilhørende tiltak ble enstemmig vedtatt av kommunestyret:

Kontinuitet, progresjon og sammenheng i oppvekstfeltet

Å utdanne for livet, dannelse og kompetanseutvikling for samfunnet

Digitalisering

Profesjonsutvikling

Medvirkning og deltakelse

Etablere skolehelsetjenesten på nett, gradvis innføre sosiallærere i barneskolene samt innføre en prøveordning med daglig varmt måltid i barnehage og grunnskole ble vedtatt som prioriterte tiltak.

Komité for helse og levekår har jobbet med revideringen av helse og omsorgsplanen i 1,5 år. Et enstemmig kommunestyret ga sin tilslutning til planen, inklusive alle de topp tre prioriterte tiltakene kommunalt hjelpemiddellager, 2 ergoterapistillinger til habilitering/rehabiliteringsfeltet samt 2 fysioterapistillinger for styrking av samme område. For å ruste kommunen for framtiden har det i tillegg blitt jobbet med områdene innovasjon og e-helse/velferdsteknologi.

Planene kan i leses i sin helhet på kommunens hjemmesider. Begge komiteene vil takke for alle innspill gjennom workshops, medvirkningsmøter og høringsinnspill. Det har vært til uvurderlig hjelp, og viktig for forankring av planene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke