Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hamar, jernbanestasjon og mjøssykehus

Publisert: 01.feb.2017 19:57
Oppdatert: 01.feb.2017 20:25

I HA 30. januar uttaler Erling Dokk Holm seg bombastisk og skråsikkert mot jernbanestasjon ved Vikingskipet og sykehus i Moelv. At han har en fremtredende stilling ved Markedshøyskolen er tydelig i argumentasjonen. Markedstenkning er viktig, men det finnes også andre viktige hensyn. Ett av dem er vern av dyrket mark. Der står Norge til stryk, og Hamar og Ringsaker er av verstingene.

Alle byer og tettsteder rundt oss er plantet midt i åkeren. Hamar eier ikke utvidelsesmuligheter uten å ta i bruk stadig mer dyrket jord. Derimot har Moelv store tilliggende områder med udyrket og udyrkbar jord. Moelv kan utvikles til en stor by uten å gi oss dårlig samvittighet for eget og verdens matbehov i framtida.

Et hovedsykehus vil være et kjærkomment bidrag til å starte utviklingen. Moelv ligger dessuten sentralt i Mjøsregionen og i innlandet, enten en liker det eller ikke. Hvis Oppland fylke og opplandskommunene skal kunne gå for et sykehus på østsida av Mjøsa, er nok Moelv eneste alternativ.

Når det gjelder stasjon i Hamar, passer resultatet av Erling Dokk Holm sin argumentasjon godt med jordverntanken. Det passer også godt med Fylkesmannens gode innspill om vest med optimalisert kulvert.

Jeg mener Hamar i all hovedsak må utvikle seg innafor dagens byggegrenser. Men kreativ utnyttelse av mulighetene kan bli spennende! Befolkningsøkningen i verden er ifølge fagfolk i ferd med å flate ut. Her hjemme blir det færre og færre igjen på landsbygda som kan flytte til byen.

Da blir det på sikt viktig å bygge spennende og gode samfunn hvor hovedmålet ikke er vekst på bekostning av andre områder, men trygghet og arbeidsplasser for et relativt uendret innbyggertall. Kan Hamar bli en pioner på å bygge slike samfunn?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke