buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Hamar må boikotte Israel

Publisert: 23.mai.2018 16:23
Oppdatert: 23.mai.2018 16:33

Hamars innbyggere er opptatt av rettferdighet for palestinerne. Det har vi sett i mange år gjennom parolene i 1.-maitogene. Grunnlaget for mye av dette lokale engasjementet er at Hamar har en vennskapsby, Khan Younis på Gazastripen. Vi får stadige rapporter og oppdateringer på hva slags følger staten Israel sin okkupasjon og blokadepolitikk fører til for sivilbefolkningen i Palestina.

Helt siden 1948 har palestinerne opplevd etnisk rensning og forfølgelse, og over fem millioner palestinere er flyktninger. Rødt mener at palestinernes krav om en egen stat må anerkjennes og at Israels brudd på folkeretten må føre til sanksjoner. Rødt er for økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel.

I tillegg mener Rødt at Norge må trekke ut sine investeringer i Israel og stanse våpenhandelen med landet, som er en direkte støtte til den folkerettsstridige okkupasjonen av Palestina.

Israel må la de palestinske flyktningene få vende hjem, avslutte okkupasjonen og stoppe etableringen av stadig nye folkerettsstridige bosettinger på palestinske områder.

Selv om Hamar er vennskapsby med Khan Younis er politikerne våre svært tilbakeholdne med å vise sin støtte til palestinerne og deres legitime krav. De har enda ikke greid å vedta en boikott av Israelske varer, selv ikke varer som er produsert av Israel på okkupert område. Nå har Hamar kommune fått et innbyggerinitiativ som de er forpliktet til å ta stilling til, det oppfordrer til en begrenset boikott. Rødt utfordrer lokalpolitikerne til å ta tak i dette forslaget og gjerne gjøre det mer omfattende.

De siste ukers krigshandlinger fra Israel sin side mot ubevæpnede palestinere fra Khan Younis og resten av Gaza er en ytterligere påminnelse om at palestinerne nå trenger vår støtte også i handling ikke bare i ord.

Et klart standpunkt til boikott vil være en solidaritetserklæring til vennskapsbyen vår. Det er det minste vi kan gjøre for å vise at Israel sin politikk med stadig gjentatte brudd på folkeretten ikke har noen støtte i vår by.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat