15. sep
 
Hamar mangler basishallen

Publisert: 29.mai.2017 20:55
Oppdatert: 29.mai.2017 21:03

Jeg er så heldig at jeg får være trener for en gruppe unge, energiske mennesker som elsker å bevege seg, som er full av energi og pågangsmot i forhold til å lære seg nye ting og gi alt på trening. Disse barna er født og oppvokst i idrettsbyen Hamar så de burde ha gode forutsetninger for å nå langt i idretten.

Selv er jeg tilflytter og jeg har vokst opp til dels i en turnhall. De fleste barna i min hjemby gikk på turn enten som basistrening for friidrett, som skadeforebygging og styrkeoppbygging for fotball og håndball eller med turn som hovedfokus. Turnhallen med alle dens aktiviteter er en viktig byggesten for all idrett der. I tillegg er alle gymsalene godt rustet med matter, bukker, tjukkaser mm som muliggjør basistrening også i mindre haller.

Sånn er det i en liten sørlandsby. Men i idrettsbyen Hamar finnes det ikke en turnhall. Gymsalen vi får benytte på Børstad har ikke en eneste matte vi kan rulle på. Hvordan skal vi kunne skape god helse og sterke kropper på fremtidens toppidrettsutøvere fra Idrettsbyen uten grunnleggende redskaper. Fotball og håndball har fått haller. Svømmehall har vi. Men vi trenger basishallen som kan være felles for alle idretter.

Turn-og allaktivitetshallen mangler. Koordinasjon, balanse, styrke, bevegelighet og mye treningsglede kan skapes i en sånn hall. Basistrening på tvers av lag og aldre ville vært mulig. Da hadde det blitt enda gøyere å være trener og inspirator for endel av byens unge borgere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke