Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Hamar og Oslo, mjøsby og fjordby

Publisert: 13.jun.2017 18:44
Oppdatert: 13.jun.2017 20:19

Jeg har med stor interesse fulgt debatten i Hamar om å skape en god kontakt mellom Mjøsa og byen og dermed forsterke alle bykvalitetene ved Hamar. Muligheten som er sett og grepet er anledningen til å flytte jernbanen østover.

Jeg har med stor glede og sympati sett Venstres kamp for denne saken og alliansene som er bygd for å sikre resultatet. Det er ingen spøk å utfordre jernbaneverket/Bane Nor. Jeg vet noe om hva som kreves. I 1995 krevde jeg på vegne av Oslo Venstre: legg ned havnevesenet. Kravet ble fremmet for å knytte Oslo til fjorden og effektivisere bruken av havnearealene.

Fjordbyvedtaket ble vedtatt i januar 2000 av Venstre, Høyre, SV og KrF. Vedtaket krevde både omfattende reguleringsarbeid og viktige endringer i havne og farledsloven. Det var en drøm om fjordby og kraftig effektivisering av havnearealene som styrte flertallet. Å utfordre vanetenkning er ingen spøk. Det lyktes i Oslo.

- Det er blant annet av denne grunn, men også med historiske slektsrøtter til Vang at jeg har fulgt debatten og den politiske striden i Hamar med stor interesse. Jeg er overbevist om at Venstre og flertallet i kommunestyret vil skape en by med voksende kvaliteter og med en bedre og riktigere trase for jernbanen. Jeg ønsker alt godt foran departementets behandling av innsigelsene i saken.

tidligere stortingsrepresentant, V

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke