Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Hamar skal være hovedpulsen i regionen
Hamar skal være Innlandets urbane hjerte. Det betyr at vi skal være hovedpulsen i regionen og en kommune som satser på utvikling av folk og næringsliv.

Publisert: 02.apr.2019 15:08
Oppdatert: 03.apr.2019 07:14

I visjonen ligger det både et løfte, en forpliktelse og en ambisjon. Det er noe å strekke seg mot når vi nå tar posisjoner innenfor bioøkonomi, VR/AR og spill.

Områder som kan komme til nytte for hele landet dersom vi fortsetter å samarbeide på tvers av kompetanse og geografi. Det handler også om å unne naboen suksess, fordi vi vet at det i det lange løp vil være vinn/vinn å sikre arbeidsplasser, uavhengig om de havner på den ene eller andre sida av kommunegrensa.

Og tenk; i 2018 fikk vi nærmere 600 nye arbeidsplasser i Hamar. Noen av disse bosatte seg i Hamar, andre i nabokommunene. Dette er veldig bra for Hamar, samtidig som jeg heier på at alle nabokommuner også kan glede seg over gode tall.

Det er grunn til å trekke fram det gode samarbeidet som Hamarregionen Utvikling har fått til. Det er en organisasjon som over tid er utviklet av kommunene Stange, Løten, Hamar og Ringsaker, og som tilrettelegger for alt fra oppstartsbedrifter til klyngesamarbeid. De skaper møteplasser og tilrettelegger for at virksomheter kan samarbeide, dele og lære.

Et godt eksempel på det, er det nylig etablerte samhandlingslokalet PARK. Her finner du over 40 ulike bedrifter representert, som stadig finner nye måter å utvikle produkter og tjenester på fordi de møtes fysisk og kan utveksle både strategier og ideer og forsterke hverandres innsatsfaktorer.

Et godt eksempel på samhandling, er hvordan VR-satsinga vår er godt posisjonert til å ta veksten som kommer. Det er nå 25 bedrifter som helt konkret er med i et klyngesamarbeid, og jeg synes blant annet de konkrete resultatene ved bruk av VR i skolen og i helsevesenet er inspirerende.

Disse fortrinna skal jeg fortelle om på landsmøtet til Arbeiderpartiet. Jeg skal minne om at vi har flest små og mellomstore bedrifter i dette landet. Det må vi ta hensyn til når vi tilrettelegger for vekst og utvikling, og rigger virkemiddelapparatet. Det vi ser i regionen vår, er at samhandling og møteplasser er en god start, fordi de fleste mangler en markedsavdeling, en IT-avdeling eller en HR-sjef å konferere med. Noe de kan kompensere for ved å hjelpe hverandre i nettverk.

Vi kan gjerne starte i det små, og tilrettelegge for å tenke stort. På den måten kan vi få spillmiljøer som hevder seg internasjonalt, matprodusenter som redder verden og VR- og AR-utvikling som bidrar til et bedre og mer inkluderende samfunn. Svaret er raushet og tilrettelegging. Resten klarer bedriftene sjøl. Jeg gleder meg til å representere Hamar og Innlandet på Arbeiderpartiets landsmøte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke