17. sep
 
Hamar som internasjonal by

Publisert: 08.nov.2016 12:05
Oppdatert: 08.nov.2016 12:09

Alt som går på skinner har lenge hatt hovedfokus i Hamar, en framtidig sporvogn til begjær, eller som rådmann sier: til besvær. Men alt går ikke på skinner, noe mangler i byens styre og stell; det skinner ikke av ordfører og rådmannens internasjonale fokus.

Hamar ble for en tid tilbake utnevnt til Internasjonal by, vi hadde et byggende og vedvarende fokus på vennskapsbyutvikling både i Norden i Midtvesten og spesielt i Midtøsten. Jeg fikk sjøl mulighet til å initiere og ta del i brobyggingsprosjektet Decentralized Cooperation som Hamar ble invitert inn i av WHO, der sju europeiske, sju israelske og sju palestinske byer skulle samarbeide i prosjekter innen helse, utdanning og miljø. Et stort engasjement ble avfødt her på Hedmarken, et engasjement mange av oss ser fram til blir vekket til live.

Internasjonal Uke ble nylig avviklet, der noen få idealister av fremste rang bar brorparten av arrangementene. Tusen takk til dere. Kommunen har valgt å stille seg på sidelinja, dette er stikk i strid med hva ordfører Busterud lovte under valgkampen for to år siden. Under hans nye regnbue skulle det skinne av internasjonal samhandling.

Alle kommuner med respekt for seg sjøl og neste generasjon, har et ekte og vedvarende engasjement for internasjonal samhandling på lokalt nivå, en såkalt Glokal tilnærming. Denne glokale tilnærmingen må ha god politisk forankring, ha bred folkelig deltaking og bringe inn bærekraft og kompetanse som nøkkelord. Kultur, kompetanse, glede og livskvalitet må på nytt bli bærende verdier for Hamar sitt internasjonale arbeid.

Utfordringen går nå først og fremst til Einar Busterud: vil du revitalisere Hamar som internasjonal by, gjøre det du lovet før valget og besøke Hamar sin vennskapsby i Palestina, Khan Younis. Du hadde et fint fokus på dette arbeidet i dine første åtte år som ordfører, nå må du sammen med formannskap og kommunestyre løfte blikket og komme over på et litt annet spor! Lykke til!


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke