buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Hamar sykehus til Mjøsbrua

Publisert: 01.feb.2019 14:02
Oppdatert: 01.feb.2019 14:20

Den mest presise oppsummeringen av hva som skjedde i styret i Helse Sør-Øst i går har Halvard Grotli i GD: «Slikt gjør selvsagt Hamar-representanter forbannet. For i klartekst blir et nytt Mjøssykehus til nytt sykehus for Hamar. Mens både Gjøvik, Lillehammer og Elverum kan øyne muligheten for fortsatt drift.»

Dette er realiteten. Det blir ikke ett Mjøssykehus slik Nils A. Røhne, Erik Ringnes og flere mener det har vært enighet om i politisk referansegruppe og styre i Sykehuset Innlandet. Det blir tre. Hamar sykehus (sammen med Sanderud) blir nedlagt og flyttet til Mjøsbrua, slik at vi kan ende opp med sykehus i Gjøvik, ved Mjøsbrua og på Lillehammer. Tre sykehus på 45 kilometers rett linje ved Mjøsa i et Innland som er større enn Danmark.

Man kan alltids beskylde lokale representanter for både å ha vært lettlurte og naive i denne prosessen. Og at Hamar har «kommet alt for sent», som HA-redaktøren skriver. (Innstillingen som til slutt fikk «ved Mjøsbrua» i teksten kom seks dager før styremøtet.)

Spørsmålet er om vi skal leve med dette eller kjempe videre. Vi hadde plansjefen i Drammen på besøk i Hamar i går. HA var tilstede, men refererer dessverre ikke svaret han kom med på spørsmål om hvordan det ville vært for Drammen å miste sykehuset. «Katastrofalt», svarte han.

Vi kan alltids diskutere definisjonen på hva som er katastrofe. Men vi kan ikke leve med en tresykehusløsning slik den nå ligger. Det kan være gode argumenter for å beholde tre sykehus, men det finnes ikke noe argument for å legge dem på en rett linje mellom Gjøvik og Lillehammer. Denne kampen må fortsette. Det håper jeg en del lokakalpolitikere som nå sitter med svidde fingre også mener. Og redaktøren i Hamar Arbeiderblad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat