hacklink
18. sep
 
Hamar, ta avstand!

Publisert: 30.jul.2018 12:28
Oppdatert: 30.jul.2018 12:39

20. juni gjorde kommunestyret i Hamar et voksent vedtak, å boikotte varer fra okkuperte områder. Saken kom opp på grunnlag av et innbyggerinitiativ. Vel 300 Hamar-borgere hadde skrevet under på en appell om at kommunen ikke må handle med varer fra ulovlige israelske bosettinger på Vestbredden.

Formannskapet og kommunestyret omformet dette til å gjelde okkuperte områder generelt, og det er vel og bra. Det var derimot trist å høre innleggene fra motstanderne av boikotten, all den mangel på kunnskap som ble avslørt om forholdene for det okkuperte palestinske folk. Hamar har vennskapsby i Gaza, Khan Younis. De føler i dag stor takknemlighet for at kommunestyret med vel 2/3-dels flertall vedtok boikott.

Søndag 29. juli ble en fredelig norsk båt, medbringende medisinsk utstyr og høyst fredelig mannskap om bord, kapret i internasjonalt farvann av den israelske marine. Dette har skjedd hver gang den internasjonale organisasjonen Ship to Gaza har forsøkt å komme inn til havn i Gaza. og var slik sett nær forventet. Men det er hver gang like kriminelt, like mye brudd på internasjonal lov og et tydelig bevis for at Israel ikke ønsker innsyn i den humanitære katastrofen de skaper, med fullt overlegg, i Gaza.

Befolkningen i vennskapsbyen Khan Younis fortjener, i det minste, at vennskapsbyen Hamar står opp og tar avstand fra overgrepet som IDF, ved marinen her nok en gang har foretatt.

leder Vennskapsbyforeningen Hamar-Khan Younis

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke