Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hamar trenger en aktiv boligpolitikk

Publisert: 26.aug.2019 06:53
Oppdatert: 26.aug.2019 07:26

Det er helt åpenbart at Hamar trenger et kommunalt tomte- og eiendomsselskap. BBL-kandidat Aspeli mener det ikke foreligger konkrete forslag fra opposisjonen, men dette er en sak som Rødt Hamar har frontet flere ganger i media. By- og bygdelista nevner ikke et kommunalt eiendomsselskap med et eneste ord i sitt eget valgprogram. Det gjør heller ikke de øvrige partiene i den sittende alliansen. Det er det kun Ap og Rødt som gjør, og Aspeli sier jo selv at dette forslaget stammer fra tiden hans i Arbeiderpartiet.

Hvorfor trenger Hamar et kommunalt tomte- og eiendomsselskap? Ap mener det vil «bidra til lett tilgjengelige boligtomter», mens Aspeli vil fremme forslaget fordi det «bygges for lite boliger i Hamar og at vi trenger et mer variert boligtilbud». Disse begrunnelsene er lite konkrete. Vi trenger ikke et kommunalt selskap for å få flere boliger. Det kan jo likeså godt spekulanter og utbyggere ta seg av. Vi trenger kommunalt initiativ for å regulere et marked som har løpt fullstendig løpsk. Vårt forslag er en ikke-kommersiell boligsektor; et boligtilbud med pris skjermet for markedssvingninger, med muligheter for leie-til-eie.

Rødt ønsker en tydelig og utjevnende boligpolitikk, og jobber aktivt med et konkret og godt gjennomtenkt forslag. Som belyst tidligere er det ingen av partiene i posisjon som nevner dette forslaget i programmet sitt, og det blir spennende å se om de kaster seg rundt 18 dager før valget. Klarer Aspeli å overbevise partiet sitt blir det et klart flertall for forslaget. Vi savner allikevel noe mer konkret om hvilke virkemidler som skal tas i bruk.

I artikkelen «Busterud slår tomtealarm i Hamar» (20. august) hevdes det at potensielle innbyggere forsvinner til Ringsaker fordi Hamar ikke har tomter nok. Dette er en halv sannhet. Det begynner å bli veldig vanskelig for uetablerte, ofte unge voksne og andre uten dype lommer, å komme seg inn på markedet i byen. Disse vil fremdeles dra til Ringsaker eller over Stangebrua, så lenge dagens prisnivå består. Hamar trenger en aktiv boligpolitikk. Nå!

LES OGSÅ: På våre debattsider finner du en lang rekke nye leserinnlegg

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke